Eski başkan Melih Gökçek, Ankara kulislerini hareketlendiren videolu paylaşımında, CHP lideri Özgür Özel ile Mansur Yavaş arasında geçtiği iddia edilen "adaylık tartışmaları" ve "belediye başkanlığından istifa resti" iddiaları üzerinden bir çıkış yaptı. Sosyal medya kullanıcılarını da bu çağrıya şahit tutan Gökçek, elindeki bilgi ve belgelerin siyasi dengeleri değiştireceğini iddia etti.

Gelin Misafirim Olun, Belgeleri Görün

Özgür Özel’e hitaben oldukça iddialı bir üslup kullanan Gökçek, siyasi nezaket sınırları içinde bir davette bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Özgür Özel, lütfen bize şahit olun. Misafirim olun; ister kahve içelim, ister yemek yiyelim. Size Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki vurgunlarıyla ilgili belgeler sunacağım. Söz veriyorum; bir araya gelip sohbet ettikten sonra siz de ikna olacaksınız. Eğer ispat edemezsem ve sizi ikna edemezsem, hem sizden hem de Mansur Yavaş’tan özür dileyeceğim. Var mısın?"

21 Konuda Aklandım, Adalet Herkese Lazım

Gökçek, kendi belediye başkanlığı dönemiyle ilgili yargı süreçlerine de değinerek, adaletin herkese eşit işlemesi gerektiğini vurguladı. Savcılık ve yargı makamları önünde hesap verdiğini belirten Gökçek, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "Ben 21 konuda aklanınca görmezden geliniyor, başkaları 101 konuda aklanınca 'adalet yerini buldu' deniliyor. Türkiye’ye değil dünyaya örnek olalım, gerçekleri konuşalım. Eğer belgelerimle konuşup sizi ikna edemezsem, kendisini haklı kılan her şeyde geri adım atıp özür dileyeceğim."

"Mansur Yavaş ile Özgür Özel Arasındaki Gerilim" İddiası

Melih Gökçek’in bu çıkışının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki "cumhurbaşkanlığı adaylığı" rekabetinin CHP içinde yarattığı iddia edilen gerilimlerle aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti. Gökçek, Özel’in Ankara’daki yönetime dair gerçekleri görmesi halinde, Yavaş’a olan desteğini sorgulayacağını ileri sürdü.

Adıyaman’da Acı Kayıp: Atatürk Barajı’nda Yaşlı Adamdan Kötü Haber Geldi
Adıyaman’da Acı Kayıp: Atatürk Barajı’nda Yaşlı Adamdan Kötü Haber Geldi
İçeriği Görüntüle

Ankara siyasetinde büyük ses getiren bu "meydan okuma" ve yemek davetine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in veya Ankara Büyükşehir Belediyesi cephesinin bir yanıt verip vermeyeceği merakla bekleniyor.