Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK), sürdürülebilirlik denetimi gerçekleştirecek ekiplere yönelik uygulanan muafiyet süresinin uzatılmasına karar verdi. Kurumun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Ekiplerin Yetkilendirilmesi ve Geçiş Süreci Detayları
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre öne çıkan düzenlemeler şu şekildedir:
-
Muafiyet Süresinde Uzatma: Sürdürülebilirlik Denetimi Yönetmeliği kapsamında denetim ekipleri için 1 Ocak 2026 olarak belirlenmiş olan muafiyet süresi 1 yıl uzatıldı.
-
Yetkili Denetçi Şartı: 1 Ocak 2028 tarihinden önce tamamlanacak hesap dönemlerine ait sürdürülebilirlik denetimlerinde, asıl denetim kadrosunda görev yapacak sorumlu denetçi ile en az iki denetçinin sürdürülebilirlik alanında yetkilendirilmiş olması şartı aranacak.
-
Esnek Kadro İmkanı: Belirtilen yetkili kişilerin yanı sıra, asıl ve yedek denetim ekiplerinde sürdürülebilirlik alanında henüz yetkisi bulunmayan denetçilerin de yer alabilmesi oy birliğiyle kabul edildi.




