Taksim İşçinin Hakkıdır

TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özgür Özel, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması gerektiğini savundu. İktidarın 2010 yılındaki söylemlerini hatırlatan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"2010'da '1 Mayıs Taksim'de' diye billboardlar yaptıranlar, şimdi Taksim'den korkar oldu. Bayramı zehir, Taksim'i yasak ettiler. CHP iktidarında işçi Külliye’nin bahçesini bile istese orası ona açılacaktır. Bir gün o meydanda hep birlikte halay çekeceğimiz günler için mücadele ediyoruz."

Madencilerin Zaferi: "Başarı Onların Mücadelesidir"

Ankara’da günlerce hak arayan ve sonunda uzlaşıya varan Doruk Madencilik işçilerini selamlayan Özel, "Yalın ayak yürüyen, açlık grevi yapan o kahraman işçilerin karşısında saygıyla eğiliyorum. Hepimiz katkı sağladık ama bu başarı bizzat onların mücadelesidir" dedi. Süreçte işçileri patronun evine yönlendiren Enerji Bakanı’na da tepki gösteren Özel, "İşçiyi patronun kapısına yolluyorsan o makamı işgal ediyorsun demektir. Bizim bakanımız eylem yapan işçiye çayını götürüp 'derdin nedir' diyen bakan olacak" açıklamasında bulundu.

erdogan-1-mayis-cagrisi

Asgari Ücrete "Enflasyon Ayarı" Çağrısı

TÜRK-İŞ’in açıkladığı açlık sınırı verilerine (36 bin TL) dikkat çeken Özgür Özel, asgari ücretin 2026 yılının ilk üç ayında enflasyon karşısında eridiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişteki taahhütlerini hatırlatan Özel, şu öneriyi sundu:

Aydın'da Durdurulan Otomobilden Yasaklı Madde Çıktı
Aydın'da Durdurulan Otomobilden Yasaklı Madde Çıktı
İçeriği Görüntüle
  • "6 ay dolduğunda zammı enflasyon yutmuş olacak. Temmuz beklenmeden ilk üç ayın yüzde 10'luk enflasyon farkı hemen yansıtılmalıdır."

  • "Açlık sınırının 36 bin lira olduğu yerde 20 bin lira emekli maaşı büyük bir haksızlıktır. Maaşlar yaşanabilir seviyeye çekilmelidir."

  • 56768454

Özel Sektöre "Promosyon" Güvencesi

İşçiler için yeni bir yasal düzenleme teklif eden Özel, kamuda uygulanan banka promosyonlarının özel sektörde de yasal zorunluluk haline getirilmesi gerektiğini savundu. İşçinin promosyon hakkının patronun insafına bırakılamayacağını söyleyen CHP lideri, bu konuda meclis çatısı altında mücadele edeceklerini belirtti.