BAE, OPEC'ten Ayrılıyor
BAE, OPEC'ten Ayrılıyor
İçeriği Görüntüle

Deniz Yetki Alanları Sınırında Tarihi Uçuş

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türk havacılık sanayiinin gururu AKINCI TİHA’nın Libya’daki dev tatbikata katılım sürecine ilişkin dikkat çeken detaylar paylaştı. Türkiye’den havalanan TİHA, 2019 yılında Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanı Anlaşması ile belirlenen sınırları havadan takip ederek tatbikat bölgesine ulaştı. Bu rota, Türkiye’nin Akdeniz’deki hak ve menfaatlerini koruma kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

"Tek Libya, Tek Ordu" Hedefi

Bakanlık, tatbikatın amacına ve Türkiye’nin Libya politikasına dair "Tek Libya, Tek Ordu" vurgusunu yineledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Libya’da gerçekleştirilen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı başarıyla devam ediyor. Ülkemizden havalanan ve ‘Tek Libya, Tek Ordu’ hedefiyle tatbikata katılan AKINCI TİHA, deniz yetki alanı sınırlarını takip ederek tatbikata dahil olmuştur."

Çok Uluslu İş Birliği Ve Yerli Teknoloji

Flintlock-2026 Tatbikatı, farklı ülkelerden özel kuvvet birimlerini bir araya getirerek terörle mücadele ve müşterek operasyon kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor. AKINCI TİHA’nın bu çapta bir uluslararası tatbikatta aktif rol alması, yerli platformlarımızın operasyonel başarısını ve uluslararası askeri literatürdeki yerini pekiştiriyor.