Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde sular durulmuyor. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu akşam katıldığı Sözcü TV canlı yayınında dile getirdiği iddialar, parti içi muhalefeti ve mevcut yönetimi karşı karşıya getirdi. Kılıçdaroğlu, yerel seçim süreci öncesinde mevcut Genel Başkan Özgür Özel’i çok net bir dille uyardığını belirterek, parti arşivinde bulunan usulsüzlük raporlarını işaret etti. Siyaset kulislerinde "bomba etkisi" yaratan bu açıklamalar, gözleri yeniden CHP Genel Merkezi’ne çevirdi.

5 Gün Arayla İkinci Kez İHA Bulundu
5 Gün Arayla İkinci Kez İHA Bulundu
İçeriği Görüntüle

Parti Arşivindeki Usulsüzlük Raporları Kriz Doğurdu

Canlı yayında açık ve net ifadeler kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin aday belirleme sürecine dair çarpıcı bir perde arkasını araladı. Kılıçdaroğlu, bazı belediye başkan adayları hakkında partinin resmi arşivinde çok ciddi usulsüzlük raporlarının bulunduğunu ve bu durumdan Özgür Özel’in bizzat haberdar edildiğini savundu. Görüşmenin detaylarına atıfta bulunan eski Genel Başkan, "Özgür Özel’e bazı belediye başkanları hakkında partinin arşivinde usulsüzlük raporları var, bu isimleri sakın tekrar aday göstermeyin dedim" şeklinde konuştuğunu ifade etti. Bu uyarıya rağmen söz konusu isimlerin yeniden listelere yazıldığını belirten Kılıçdaroğlu, gelinen noktada haklılığının tescillendiğini ima etti.

O İsimler Yeniden Aday Gösterildi Ve Şimdi Cezaevindeler

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarındaki en çarpıcı ve hukuki boyut taşıyan kısım ise, uyardığı isimlerin akıbetiyle ilgili oldu. Tüm ikazlarına rağmen genel merkezin geri adım atmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "O isimler tekrar aday gösterildi ve şimdi cezaevindeler" diyerek mevcut yönetimi çok ağır bir sorumlulukla baş başa bıraktı.