Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde gece yarısı meydana gelen orta büyüklükteki deprem bölgede kısa süreli paniğe yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydedilen sarsıntı, çevre vilayetlerde de hissedildi.
Yerin 7,44 Kilometre Derinliğinde Gerçekleşti
AFAD verilerine göre, gece saat 03.42’de merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yerin 7,44 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı nedeniyle vatandaşlar kısa süreli tedirginlik yaşayarak sokağa döküldü.

Kandilli Büyüklüğü 4,6 Olarak Duyurdu
Öte yandan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4,6 olarak revize ederken, sarsıntının odağını yerin 9,2 kilometre derinliğinde ölçtü.

Çevre İllerde Hissedildi, Olumsuz Bir Durum Yok
Sarsıntının merkez üssü Nurdağı'nın yanı sıra komşu vilayetler Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay'da da yoğun şekilde hissedildiği bildirildi. AFAD ve yerel idarelerden yapılan ilk açıklamalarda, saha tarama çalışmalarının tamamlandığı ve an itibarıyla herhangi bir can veya mal kaybının, bina hasarının yaşanmadığı duyuruldu.



