Edinilen bilgilere göre olay, geçen hafta kadınlar tuvaletini kullanan bir hemşirenin durumdan şüphelenmesiyle gün yüzüne çıktı. Tuvalet kabininin alt kısmından bir cep telefonuna ait flaşın patladığını fark eden hemşire, hemen duruma müdahale etti. Kabinden çıkan erkek personeli elinde cep telefonuyla yakalayan kadın çalışan, cihazda kendisine ve mesai arkadaşlarına ait gizli görüntüleri görünce vakit kaybetmeden polise ve idareye şikâyette bulundu.
Şüphelinin Telefonundan Çok Sayıda Mahrem Görüntü Çıktı
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Temsilcisi Güldane Çelik’in aktardığı detaylara göre şüphelinin, kadın personel tuvalete girdiğinde cihazını kabinlerin altından veya üstünden uzatarak sistemli şekilde çekim yaptığı öğrenildi. Şüphelinin cep telefonunda yapılan ilk incelemelerde çok sayıda kadına ait mahrem görüntü saptandı. Eylemin yaklaşık 8 aydır kesintisiz sürdüğü iddiaları üzerine hastanedeki çalışanlar büyük tedirginlik yaşadı.
Sağlık Çalışanlarından Tepki Eylemi Ve Hastane Yönetimine Çağrı
Skandalın basına ve kamuoyuna yansımasının ardından Çapa Tıp Fakültesi Acil Cerrahi Bölümü önünde bir araya gelen sağlık çalışanları tepki eylemi düzenledi. SES Temsilcisi Çelik, hastanelerde güvenli çalışma alanlarının ve mahremiyete uygun fiziki koşulların sağlanması gerektiğini belirterek süreçte hastane yönetiminin de sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.
Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor.




