Yeni eğitim öğretim yılında okullarda yaşanan saldırı ve şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı güçlerini birleştirdi. Ankara'da düzenlenen imza töreninde kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni döneme ilişkin hayata geçirilen kapsamlı güvenlik tedbirlerini kamuoyuna açıkladı.

Yeni Eğitim Yılında Artırılan Güvenlik Önlemleri

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yaşanan elim hadiselerin ardından tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığını belirten İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, saldırılarda hayatını kaybeden öğrencilere ve öğretmene rahmet diledi. Çiftçi, tehlikelerin büyümeden fark edilmesi ve her ihbarın titizlikle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Protokol kapsamında hayata geçirilen başlıca önlemler ve uygulamalar şunlar oldu:

MIT'den Çarpıcı Yapay Zeka Raporu: Öğrenciler Zorlandıklarında Hemen Yapay Zekaya Yöneliyor
MIT'den Çarpıcı Yapay Zeka Raporu: Öğrenciler Zorlandıklarında Hemen Yapay Zekaya Yöneliyor
İçeriği Görüntüle
  • Bahçe Görevlileri: Okullarda güvenliğin desteklenmesi amacıyla bu yıl ilk defa 31 bin bahçe görevlisi istihdam edildi.

  • Risk Derecelendirmesine Göre Polis Görevlendirmesi: İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan risk analizi neticesinde birinci ve ikinci dereceden riskli okullarda sürekli görev yapmak üzere polisler görevlendirildi. Üçüncü ve dördüncü dereceden riskli okullarda ise okul idareleriyle koordine çalışan polis irtibat görevlileri yer alacak.

  • Kapsamlı Çevre Denetimleri: Asayiş, narkotik ve çocuk şube müdürlükleri okul çevrelerinde düzenli uygulamalar yapacak. Okul çevresindeki internet kafeler, oyun salonları ve servis araçları periyodik olarak denetimden geçirilecek, metruk yapılar yeniden gözden geçirilecek.

Velilere "Yakın Takip" Çağrısı

Alınan tüm idari ve fiziki tedbirlerin öğrencilerin huzurla eğitim görüp sağ salim evlerine dönmesi amacıyla yapıldığını vurgulayan Bakan Çiftçi, velilere de büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Velilerin çocuklarını yakından takip etmesi gerektiğini belirten Çiftçi, çocukların dijital dünyada girdikleri internet sitelerinden arkadaş çevrelerine, okul dışındaki zamanlarda internet kafe veya oyun salonlarına gidip gitmediklerinden devamsızlık durumlarına kadar titizlikle gözlemlenmesi çağrısında bulundu.