Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) milli takımlar idari tüzüğü ve teknik heyet lojistik planlamaları doğrultusunda, ay-yıldızlı ekibimizin küresel arenalardaki rüştünü pekiştirecek hazırlık süreçleri tüm hızıyla devam ediyor. 2026 FIFA Dünya Kupası finalleri öncesinde eksiklerini saptamak ve kadro mekanizasyonunu test etmek isteyen A Milli Futbol Takımı, Kuzey Makedonya ile oynayacağı özel müsabakanın taktik varyasyonlarını tescilledi.
Montella Basına Kapattı: Taktik Varyasyonlar Çalışıldı
Mücadeleye ev sahipliği yapacak İstanbul aksındaki hazırlıkların bugünkü adresi Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri oldu. Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın stratejik tüzüğü gereği basına tamamen kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda milliler, dinamik ısınma hareketlerinin ardından dar alanda rondo (top kapma) çalışmaları gerçekleştirdi. İdmanın ana bölümünde ise Montella, hücum ve defans bloklarını ayırarak siber analitik verilerle desteklenen taktik varyasyonlar üzerinde durdu. Antrenman, taktiksel oyun simülasyonuyla son buldu.
Milli Takımda Sakatlık Envanteri Kabarık
Kritik Kuzey Makedonya tescili öncesinde ay-yıldızlı ekibin sağlık heyetinden gelen raporlar ise teknik komitenin canını sıktı. Tedavi ve rehabilitasyon süreçleri siber medikal cihazlarla takip edilen önemli oyuncular; Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Eskihellaç antrenmanın hiçbir safhasında yer almadı. Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise sağlık ekibinin lojistik gözetiminde, takımdan izole bir şekilde bireysel performans tüzüğüne bağlı kalarak çalışmasını tamamladı.
Hacıosmanoğlu'ndan Riva Çıkarması
A Milli Futbol Takımı’nın Riva sahasındaki bu kritik taktik mesaisini, federasyonun tepe yönetimi de yalnız bırakmadı. TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, idmanı tribünden yakından takip ederek kurumsal destek lojistiğini tescilledi. Antrenman sonrasında teknik direktör Vincenzo Montella ile kısa bir idari istişare gerçekleştiren Başkan Hacıosmanoğlu, oyunculara moral aşıladı.
Kuzey Makedonya provasında son düzlüğe giren Bizim Çocuklar, yarın saat 16.15'te Riva tescilli sahalarında gerçekleştireceği resmi ve medyaya açık antrenman sirkülasyonuyla hazırlık lojistiğini tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacak.


