YÖK'ün aldığı karar doğrultusunda, depremin yıkıcı etkilerini en derinden hisseden ve eğitim-öğretim altyapısı henüz tamamen normale dönmeyen bölgelerdeki öğrencilere kolaylık sağlanmaya devam edilecek.
Özel öğrencilik hakkından, aşağıdaki illerde bulunan üniversitelerde kayıtlı olan öğrenciler yararlanabilecek:
-
Adıyaman
-
Hatay
-
Kahramanmaraş
-
Malatya
Uygulama 4. Yılına Girdi
Afet sonrasında öğrencilerin eğitim hayatlarının kesintiye uğramaması ve barınma/ulaşım gibi sorunlardan asgari düzeyde etkilenmeleri amacıyla hayata geçirilen bu hak, geride kalan süreçte de kesintisiz uygulanmıştı.
Özel öğrencilik hakkı daha önce sırasıyla;
-
2023–2024,
-
2024–2025,
-
2025–2026 akademik yıllarında başarıyla uygulanmıştı.
YÖK'ün son kararıyla birlikte uygulama, 2026–2027 akademik yılında da geçerliliğini koruyacak ve depremzede öğrenciler diğer illerdeki üniversitelerde özel öğrenci statüsüyle eğitim görmeye devam edebilecek.





