Reyhanlı Belediye binası önünden başlayan yürüyüş, 11 Mayıs Şehitler Anıtı'nda dualarla sona erdi.
Türkiye’yi yasa boğan Reyhanlı saldırılarının üzerinden 13 yıl geçti. 11 Mayıs 2013'te iki ayrı bomba yüklü aracın patlatılması sonucu hayatını kaybeden 53 kişi için Reyhanlı’da geniş katılımlı bir anma etkinliği gerçekleştirildi.
Şehitler İçin Anıt Yürüyüşü
Reyhanlı Belediyesi önünde bir araya gelen protokol üyeleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na kadar yürüdü. "Şehitler ölmez" sloganlarının yükseldiği yürüyüşün ardından anıt önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 53 şehidin ismi tek tek okunarak yad edildi.
Bu Bayrağı Kimse İndiremeyecek
Törende konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Reyhanlı’nın kardeşlik coğrafyası olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Şer odakları 11 Mayıs'ta Reyhanlı'da devreye girmiştir ancak bu millet her zorlukta olduğu gibi birlik ve kardeşlik içinde kucaklaşmıştır. Bu bayrağı kimseye indirtmeyeceğiz, bu aziz vatanı kimseye böldürtmeyeceğiz."
Milletçe Biriz Mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Türkiye’ye yönelik her türlü saldırıya karşı 86 milyonun tek vücut olduğunu belirterek, "Kendi aramızda tartışmalar olabilir ama dışarıdan gelecek her saldırıya karşı milletçe biriz ve bu kardeşliği muhafaza edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Anma programına Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Hüseyin Yayman'ın yanı sıra; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Reyhanlı Şehitlerini Anma Programı Detayları
| Başlık | Detay |
| Olay Tarihi | 11 Mayıs 2013 |
| Yıl Dönümü | 13. Yıl (2026) |
| Can Kaybı | 53 Şehit |
| Konum | Reyhanlı 11 Mayıs Şehitler Anıtı |
| Katılımcılar | Valilik, Belediye, Siyasi Parti Temsilcileri ve Şehit Aileleri |




