Almanya’dan tatil için İstanbul’a gelen Böcek ailesinin dört ferdi; Çiğdem Böcek (27), Servet Böcek (36), Muhammet Kadir Böcek (6) ve Masal Böcek (3), geçtiğimiz hafta yaşanan zehirlenme olayı sonucu yaşamını yitirmişti. Aile fertlerinin ölümü üzerine yürütülen kapsamlı soruşturma yeni gelişmeler yaşanıyor.
4 KİŞİ TUTUKLANDI
Olayın ardından başlatılan adli süreçte toplam 11 kişi gözaltına alındı. Bu isimlerden lokumcu F.T., midyeci Y.D., kokoreççi E.E. ve bir kafede çalışan F.M.O. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI
Böcek ailesinin kaldığı otelde yapılan ilaçlama çalışmasının ölümle bağlantılı olabileceği iddiası üzerine soruşturma derinleştirildi. Bu kapsamda ilaçlama firmasının sahibi, oğlu ve uygulamayı gerçekleştiren çalışan gözaltına alındı. İlaçlamayı gerçekleştiren şüpheli, savcılıktaki ifadesinde gerekli tüm tedbirleri aldığını savunarak, "İki ayrı ilaç ve kapak kullandım. Sızmaması için gereken önlemi aldım. Her yeri kapattım" dedi. Firmanın sahibi ve oğlu ise uygulamada bulunmadıklarını belirtip, "Biz ilaçlamaya gitmedik" ifadelerini kullandı.


