İnternetten Harfleri Çözdü, Yazarlığa Uzandı

Doğuştan serebral palsi (beyin felci) hastası olan ve bu sebeple yürüme ile konuşmada zorluk çeken Ercan Mehmet Aksüt’ün eğitim serüveni, azmin sınırlarını zorladı:

  • 14 yaşına geldiğinde kimseden destek almadan; televizyon ve internetten izlediği dersler aracılığıyla harfleri tek başına çözmeyi başardı.

  • İlerleyen yıllarda ailesinin ve Halk Eğitim Merkezi'ndeki öğretmenlerinin desteğiyle okuma yazmasını geliştirdi.

  • Yazarlık eğitimi aldıktan sonra 'Umutsuz Ruhlar Mezarlığı', ‘Sandıktaki Sır' ve ‘Mor Cennet' isimli üç roman yazdı.

Kşil424

Kitap Fuarlarının İlgi Odağı

Aksüt’ün özellikle engelli bireylerin yaşadığı dramları ve şiddet olaylarını konu alan eserleri, Rize Kitap Fuarı’nda okuyuculardan yoğun ilgi gördü. Romanlarının beğenilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Aksüt, "Engelli olmasaydım belki de hiçbir zaman yazar olamazdım. Bu engel benim en büyük motivasyon kaynağım oldu" ifadelerini kullandı.

Yeni Hedef: Polisiye Roman

Şu ana kadar yayınlanmış eserlerinde toplumsal sorunlara ve engelli bireylerin bakımevlerinde maruz kaldığı zorluklara değinen Aksüt, kalemini farklı türlerde de denemek istiyor. En büyük hedefinin nitelikli bir polisiye roman kaleme almak olduğunu belirten yazar, üretmeye devam edeceğini vurguladı.

Rizede-Engel-Tanımayan-Azim

Diyarbakır'da Hastanede Silahlı Panik: Ölüm Haberini Alınca Ateş Açtı
Diyarbakır'da Hastanede Silahlı Panik: Ölüm Haberini Alınca Ateş Açtı
İçeriği Görüntüle

Gurur Duyuyoruz

Aksüt ile dört yıldır tanışan öğretmeni Cengiz Azman, bir eğitimci olarak öğrencisinin başarısından büyük gurur duyduğunu belirtti. Azman, hiç okula gitmeden kendi imkanlarıyla okuma yazma öğrenen ve bunu üç kitapla taçlandıran Ercan’ın hikayesinin herkese örnek olması gerektiğini söyledi.