Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aranın ardından resmi ziyarette bulunmak üzere Mısır'da... Başkan Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ortak basın toplantısı düzenledi.

İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ SAYFA

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, iki ülke arasında yeni bir sayfa açmakta olduklarını söyledi. Sisi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Ortak Bildiri imzalamasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

14. Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülleri sahibini buldu 14. Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülleri sahibini buldu

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Erdoğan'ın ülkesini on yılı aşkın bir süre sonra ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki ülke arasında yeni bir sayfa açıyoruz." ifadelerini kullandı.

"GAZZE KONUSUNDA TÜRKİYE İLE AYNI FİKİRDEYİZ"

Erdoğan ile Gazze Şeridi'ndeki durumu ele aldıklarına değinen Sisi, "Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve Batı Şeria'daki gerilimin yatıştırılması konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı ile aynı fikirdeyim." diye konuştu.

Sisi, Türkiye ile işbirliği vurgusu yaparak, "Mısır ve Türkiye el ele vererek Gazze konusunda da çok iyi sonuçlar elde edebilecek." dedi.

Türkiye-Mısır ilişkilerine değinen Sisi, "Yakın zaman içerisinde (Türkiye ile) 15 milyar dolarlık ticaret hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

NİSAN'DA TÜRKİYE'YE ZİYARET

Erdoğan'ın kendisini Türkiye'yi ziyaret etme davetinde bulunduğuna değinen Sisi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki Nisan ayında Türkiye'yi ziyaret etme davetine icabet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesinde bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bugünkü istişarelerimizde ticaret hacmini kısa süre içinde 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kaldık.

Gazze'deki insanlık dramı gündemimizin ilk sırasında. Ateşkesin bir an evvel tesisi ve insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze'ye sevki önceliğimizdir

Mısır savunma sektörüne önemli yatırımlar yapıyor. Mısır ile güç birliğine giderek ortak projeler geliştireceğimize inanıyorum.

KATİL İSRAİL'E 'REFAH' UYARISI!

Netanyahu yönetimi, katliamlarını Gazzeli sivillerin sığındığı son nokta olan Refah'a da taşımaktan uzak durmalıdır.

Orta vadede Gazze'nin yeniden toparlanması ve imarı için de Mısır'la birlikte çalışmaya hazırız.

Bölgemizde barış ve istikrarın tesisi için Mısır'la temaslarımızı her seviyede artırma kararlılığındayız