Marmara Denizi'nde sismik hareketlilik devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre, gece saatlerinde deniz tabanında bir sarsıntı meydana geldi. Çevre il ve ilçelerdeki zayıf ivmeli sismik istasyonlar tarafından kaydedilen deprem, başta Balıkesir'in Marmara Adası ve Erdek ilçeleri olmak üzere kıyı şeridindeki bazı yerleşim yerlerinde hafif şekilde hissedildi.

İmamoğlu İnşaat Dosyası: 2015 Belgesi 2023'te Kullanıldı
İmamoğlu İnşaat Dosyası: 2015 Belgesi 2023'te Kullanıldı
İçeriği Görüntüle

Derinliği 13 Kilometre Olarak Ölçüldü

AFAD tarafından yayımlanan resmi parametrelere göre, Marmara Denizi'ndeki sarsıntının detayları şu şekilde kayıtlara geçti:

  • Deprem, gece saat 23.41'de meydana geldi. Yapılan ilk dalga analizleri neticesinde, yer kabuğunun 13.39 kilometre derinliğinde kırılma yaşandığı tespit edildi.

marmara-denizinde-deprem