Manisa'nın Alaşehir ilçesi, bugün gün ortasında yaşanan ve adeta savaş alanını andıran korkunç bir trafik kazasına sahne oldu. Alaşehir-Salihli karayolu üzerinde seyir halinde olan bir minibüs, aynı yönde ilerleyen bir traktöre arkadan ok gibi saplandı. Meydana gelen feci çarpışma, bölge halkını yasa boğarken, kaza mahallinde tam bir can pazarı yaşandı.

Çarpmanın Şiddetiyle Yola Savruldu

Olay, saat 14.00 sularında trafiğin akıcı olduğu karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 23 yaşındaki E.G. idaresindeki 09 AKP 872 plakalı minibüs, henüz bilinmeyen bir nedenle önünde seyretmekte olan 54 yaşındaki çiftçi Zeki Karasu'nun kullandığı 45 Z 4118 plakalı traktörün römorkuna büyük bir hızla çarptı. Çarpışmanın şiddeti o kadar büyüktü ki, traktör sürücüsü Karasu saniyeler içinde metrelerce savrularak asfalt zemine çakıldı.

AK Parti'den Emniyet Kadroları İçin Dev Yasa Teklifi
AK Parti'den Emniyet Kadroları İçin Dev Yasa Teklifi
İçeriği Görüntüle

Ekipler Seferber Oldu Ancak Kurtarılamadı

Çevredeki diğer sürücülerin korku dolu bakışları arasında yaşanan olayın hemen ardından, durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine kaza mahalline çok sayıda jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahale ve kontrolde, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Zeki Karasu'nun olay yerinde feci şekilde can verdiği tespit edildi. Talihsiz çiftçinin cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı.

Demir Yığınına Dönen Minibüste Can Pazarı

Öte yandan, traktörün römorkuna çarparak hurda yığınına dönen minibüsün içerisinde adeta zamanla yarışıldı. Çarpmanın etkisiyle ön kısmı tamamen çöken araçta sıkışan sürücü E.G. ile yolcu konumunda bulunan E.D. (23) ve Z.D. (17), olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin uzun ve titiz uğraşları sonucu sıkıştıkları yerden güçlükle çıkarılabildi. Durumlarının son derece kritik olduğu öğrenilen 3 yaralı, hazır bekleyen ambulanslara alınarak acil kodla Alaşehir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.

Jandarma ekipleri, yeni bir kaza yaşanmaması adına karayolunda geniş güvenlik önlemleri alırken, ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Meydana gelen bu acı olayla ilgili olarak yetkililer tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.