15 Dakikalık Kesinti 10 Bin Kişiyi Etkiledi, Bazı Bölgeler 10 Saat Bekledi
Cumhuriyet Mahallesi’nde gece yarısı gerçekleşen olayda, şüphelilerin trafo binasındaki hayati parçaları sökerek kaçması sonucu sistemde ağır hasar oluştu. Altyapıdaki bu tahribat nedeniyle:
-
129 trafo devre dışı kaldı ve yaklaşık 10 bin 338 abone kısa süreli (15 dakika) karanlıkta kaldı.
-
Arızanın daha ağır hissedildiği 27 trafo bölgesindeki 81 aboneye ise ancak 10 saatlik yoğun çalışma sonucunda yeniden elektrik verilebildi.
Toroslar EDAŞ Şikayetçi Oldu: "Kamu Hizmeti Aksatılıyor"
Olayın ardından Toroslar EDAŞ yetkilileri, Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Yetkililer, enerji hatlarına yapılan bu tarz saldırıların sadece maddi zarar değil, aynı zamanda vatandaşın günlük yaşamını ve kamu hizmetlerini ciddi şekilde aksatan bir güvenlik sorunu olduğunu vurguladı. Emniyet ekipleri, kaçan şahısların kimliklerini belirlemek ve yakalamak için geniş çaplı bir inceleme başlattı.




