Türk siyasi ve istihbarat tarihinin en çok konuşulan olaylarından biri olan eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde geçirdiği ani ölümüne ilişkin yürütülen adli soruşturmada titizlikle yeni adımlar atılıyor. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

4 Şüpheli Gözaltına Alındı

Yürütülen soruşturma kapsamında dönemin kritik görevlerinde bulunan isimler ile olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında:

Ambulans Şoförü Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınan şüphelilerden ambulans şoförü Süleyman Kaba, mevcut delil durumu dikkate alınarak jandarmadaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan diğer 3 şüpheli ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Yıllar önce cezaevinde hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu'nun ölümündeki soru işaretlerinin aydınlatılmasına yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.