Bolu Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel'de 21 Ocak 2025 tarihinde gerçekleşen ve 78 kişinin can kaybıyla sonuçlanan yangının ardından mağdur aileler acılarını paylaşmak ve adalet taleplerini yinelemek üzere olayın yaşandığı otelin önünde toplandı.

Otel Önündeki Buluşma Ve Hukuki Süreç

Kartalkaya Aile Platformu tarafından düzenlenen anma ve adalet buluşmasında öne çıkan ayrıntılar şu şekildedir:

Sorumluların Yargılanması İçin Çağrı Yapıldı

Yangında yakınlarını kaybeden vatandaşlar, ellerinde kayıplarının fotoğraflarıyla sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Kızını ve eşini yangında kaybeden Hilmi Altın, yaşadıkları acının ilk günkü gibi taze olduğunu ve adalet mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. Buluşmaya milletvekilleri ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) temsilcileri de destek verdi.

Kamu Görevlileri Hakkında İddianame Beklentisi

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Bilirkişi Raporu ve Danıştay kararlarına rağmen kamu görevlileri hakkında henüz bir iddianame hazırlanmadığına ve kovuşturma sürecinin başlamadığına dikkat çekti. Yargılama süreçlerinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği belirtildi.

Aileler 9 Kasım'da Adalet Bakanlığı Önünde Buluşacak

Yangında 8 yakınını kaybeden avukat Yüksel Gültekin, adalet mücadelesini büyütme kararlılığında olduklarını söyledi. Gültekin, kamuoyu ve basın desteğinin önemine değinerek ailelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve milletvekillerinin katılımıyla 9 Kasım'da Adalet Bakanlığı önünde toplanacaklarını duyurdu.

Ece Erken'den Ekranlara Veda
Ece Erken'den Ekranlara Veda
İçeriği Görüntüle