Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, çöp, çamur, çukur demekti… 2019'dan bu yana hiçbir vaadini gerçekleştirmeyen ve vatandaşları mağdur eden Mansur Yavaş'ın algı operasyonlarının sonu geldi. 2019 seçimlerinden önce "Susuz köy kalmayacak. Ankaralı çiftçilere 2-3 kuruş gibi sembolik rakamlarla su faturaları gönderme" vaatlerini çabuk unutan Yavaş'a tepki gecikmedi.İşte Mansur Yavaş belediyeciliği! Ankara’da 19 aydır su yok: Algı bitti gerçek ortaya çıktı!

Suyun metreküp fiyatı 28,34 TL olan ve 30 büyükşehir arasında en pahalı su fiyatı olan 5. şehir konumuna gelen Ankara'da, çiftçiler gelen faturalara isyan etti.İşte Mansur Yavaş belediyeciliği! Ankara’da 19 aydır su yok: Algı bitti gerçek ortaya çıktı!

Nallıhan, Bala, Kahramankazan gibi birçok ilçede vatandaşlar, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a susuzluğa rağmen gelen yüksek faturalar nedeniyle tepki gösterdi.İşte Mansur Yavaş belediyeciliği! Ankara’da 19 aydır su yok: Algı bitti gerçek ortaya çıktı!

Özellikle çiftçilere ucuz su sözünün ardından 2022 yılında Bala'nın Akkoyunlu Mahallesi'nde yaşayan ve 2 tane ineği olan bir vatandaşa kesilen 12 bin 800 TL'lik fatura o dönemde haberlere konu olmuştu. Gönderilen su faturası nedeniyle zorluk yaşayan çiftçi, ineklerinden birini satmak zorunda kalmıştı.İşte Mansur Yavaş belediyeciliği! Ankara’da 19 aydır su yok: Algı bitti gerçek ortaya çıktı!

Biden'dan Netanyahu'ya 'Refah' uyarısı Biden'dan Netanyahu'ya 'Refah' uyarısı

VATANDAŞ YAVAŞ'A İSYAN ETTİ

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Mansur Yavaş, geçtiğimiz gün Kahramankazan'da bir seçmenin "19 aydır suyumuzu vermediniz" isyanıyla karşılaştı. Cumhur İttifakı'nın ABB Adayı Turgut Altınok'un da "Hizmet fildişi kulelerinde değil sokaklarda yapılır" sözleri Yavaş'ın karşılaştığı manzaranın ardından yeniden gündem oldu. Ankara'da seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok, mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı hem proje üretmemekle ilgili hem de sokaklarda görünmemesi nedeniyle eleştirmişti. Eleştirilerin üzerine Yavaş'ın Kahramankazan'da bir vatandaşla yaşadığı diyalog gündem oldu. Yavaş, Vatandaşın "19 aydır suyumuzu vermediniz" isyanına karşılık Mansur Yavaş sadece "eyvallah" demekle yetindi. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal ile Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Nihat Yalçın, Mansur Yavaş'ın su ile verdiği vaatlerini unutmasına ve Kahramankazan'daki vatandaşla yaşadığı diyaloga tepki gösterdi.İşte Mansur Yavaş belediyeciliği! Ankara’da 19 aydır su yok: Algı bitti gerçek ortaya çıktı!

"ALGI BELEDİYECİLİĞİNİN SONU"

SABAH'a konuşan ABB Meclis başkan vekili Fatih Ünal, "Algı belediyeciliğinin sonu. Bir seçmenin  mansur Yavaş'a Belediye tarafından mağdur edilmesi nedeniyle tepki göstermesi gündeme düştü. Aslında bu çok doğal bir tepki, 5 yıldır sadece algılarla ve sanal belediyecilik yapanlar, seçmenlerin içine girdikçe buna benzer bir sürü tepki ile karşılaşacaklar. Ankara'da ne trafikte, ne ulaşımda, ne alt yapıda ne de asfaltlama da işler göründüğü gibi değil." ifadelerini kullandı.İşte Mansur Yavaş belediyeciliği! Ankara’da 19 aydır su yok: Algı bitti gerçek ortaya çıktı!

"ALGI BOZULDU, AJANS ÇARESİZ KALDI"

SABAH'a konuşan ABB Denetim Komisyonu Başkanı Nihat Yalçın ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankaralılar bugüne kadar Mansur Yavaş'ı sahada, sokakta pek görememiştir. Yavaş, nerdeyse odasından hiç çıkmamış ve ajans tarafından sosyal medyada "dünya belediyeciliği" gibi söylemlerle algı oluşturulmuştur. Ancak vatandaşla karşı karşıya gelindiğinde gerçekler gün yüzüne çıkmış, algı bozulmuş ve ajans çaresiz kalmıştır. Vatandaşın 19 aydır suyumuzu vermediniz isyanına karşılık Mansur Yavaş sadece "eyvallah" demekle yetinmiştir. İnşallah 31 Mart'ta milletimizin desteğiyle Ankara'mızı bu algı belediyeciliğinden kurtaracak. Ankara altın çağını yaşayacaktır" dedi.