Narin Davasında Yeni Perde: Bahtiyar Ailesi Hakkında Yeni Şikayet
Narin Davasında Yeni Perde: Bahtiyar Ailesi Hakkında Yeni Şikayet
İçeriği Görüntüle

Aksaray Durağında "Takılma" Şoku

Olay, T1 hattında Kabataş istikametine seyir halinde olan bir tramvayın, Aksaray durağına yaklaştığı sırada meydana geldi. Tramvayın enerji sağlayan üst parçası (pantograf), katener tellerine takılarak hasar gördü. Güvenlik nedeniyle sistemin durdurulması üzerine vatman, yolcuları tahliye etmek zorunda kaldı.

Raylarda Yürüyüş ve Trafik Yoğunluğu

İşlerine yetişmeye çalışan yolcular, tramvaydan inerek bir sonraki durağa ulaşmak için rayların üzerinden yürümek zorunda kaldı. Arızalı aracın hat ile kara yolunun kesiştiği kavşak noktasında kalması, bölgedeki araç trafiğini de durma noktasına getirdi. Bölgeye sevk edilen Metro İstanbul teknik ekipleri, enerji hattı ve pantograf üzerindeki onarım çalışmalarına hemen başladı.

Seferler İkiye Bölündü

Müdahale süresince ulaşımdaki aksamayı gidermek adına seferler; Kabataş-Beyazıt ile Yusufpaşa-Bağcılar istasyonları arasında aktarmalı olarak yapıldı. Arada kalan istasyonları kullanmak isteyen vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

1,5 Saatlik Çalışmanın Ardından Normalleşme

Ekiplerin yaklaşık 1,5 saat süren hummalı çalışmasının ardından teknik arıza giderilerek araç raydan çekildi. Seferlerin normale dönmesiyle birlikte hem tramvay trafiği hem de bölgedeki kara yolu ulaşımı akışı yeniden sağlandı. Bir yolcunun "Makinist bana TIR çarptı dedi, yürümek zorunda kaldık" şeklindeki ifadesi ise kaza anındaki karmaşayı gözler önüne serdi.