Eğitim kurumlarında öğrencilerin huzur ve güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı İstanbul Maltepe’de geniş çaplı bir denetim başlatıldı. Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, okul önleri ve yakın çevrelerinde seyyar satıcılar başta olmak üzere şüpheli durumlara karşı adeta abluka oluşturdu.
SUSTALI BIÇAK SATAN SEYYAR SATICI YAKALANDI
Ekiplerin gerçekleştirdiği son denetimlerde, bir okulun tam önünde öğrencileri hedef alarak bıçak, tespih ve saat satışı yapan bir seyyar satıcı yakalandı. Taşınması yasak olan sustalı bıçakların okul önünde satılmasına engel olan zabıta ekipleri, satıcının tezgahına anında el koydu.
Kimliği belirlenen seyyar satıcı hakkında yasal işlem başlatılırken, adli sürecin yürütülmesi için emniyet birimlerine bilgi verildi.
OKUL ÇEVRELERİNDE ALARM
Devam eden operasyonlar kapsamında, okul çevrelerinde izinsiz satış yapan tüm tezgahlar ve seyyar araçlar bölgeden uzaklaştırıldı. Öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek açıkta gıda satışı yapan satıcılara idari para cezası uygulandı.
Maltepe genelindeki tüm ilk, orta ve lise kademesindeki okullarda zabıta devriyelerinin eğitim-öğretim dönemi boyunca kesintisiz süreceği belirtildi.




