ABD çekirdek enflasyon verisi belli oldu ABD çekirdek enflasyon verisi belli oldu

Çok yakın bir zamanda çok önemli bir müjdeyi sizlerle paylaşacağız." dedi. Kurum, ulaşımda üniversiteye giden gençlere yüzde 40 indirim yapacaklarını ve yine üniversitelilere 10 bin lira burs vereceklerini, her ay öğrenci evlerine 25 metreküp doğal gaz desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Ümraniye'de AK Parti İstanbul Gençlik Kollarınca düzenlenen "Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul" programına katılan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, gençlerin hem yarınları hem de bugünleri olduğunu söyledi.

Gençlerin beklentileriyle taleplerini anlayıp gerçekleştirebilmek için onlarla yol yürümek gerektiğini belirten Kurum, "İstanbul gençliğine bakış açımız şöyle olacak, gençlerin bizden beklentileri, talepleri neyse kuracağımız gençlik meclisinde bunları sizlerle istişare edeceğiz. Sizin aranızdaki arkadaşlardan temsilciler olacak ve hep birlikte o gençlik meclisinde kararlar alacağız, kararları da birlikte uygulayacağız." diye konuştu.

"İLK DEFA BURADA SÖYLÜYORUM"

Projeleri açıklamadan önce istişareler yaptıklarını anlatan Kurum, "O istişareler çerçevesinde istiyoruz ki İstanbul'da eğitim gören bir gencimiz kendini güvenli, huzurlu hissederken aynı zamanda ekonomik anlamda da güçlü olsun, kendini her alanda yetiştirsin istiyoruz. Çok yakın bir zamanda çok önemli bir müjdeyi sizlerle paylaşacağız. Bunu ilk defa Ümraniye'de söylüyorum ama öyle güzel bir proje olacak ki hep birlikte sizlerin umutlarını inşa edeceğimiz ve orada her istediğinizi elde edebileceğiniz bir projemizi yakın bir zamanda sizlerle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kurum, İstanbul'un 39 ilçesinde 100 bin paylaşımlı ofisi gençlere kazandıracaklarını, işini kuran 100 bin gence 100 bin lira sermaye desteği sağlayacaklarını söyledi.

Programda gençlerin İBB yönetimine dair taleplerinin sıralandığı videonun izletilmesinin ardından Kurum, aslında kendilerinin böyle bir çalışma yaptıklarını, gençleri dinlediklerini, gençlerin kendilerinden beklentilerini tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kurum, ulaşımda üniversiteye giden gençlere yüzde 40 indirim yapacaklarını ve yine üniversitelilere 10 bin lira burs vereceklerini, her ay öğrenci evlerine 25 metreküp doğal gaz desteği sağlayacaklarını kaydetti.

"İSMEK'LERİMİZİ KAPATTILAR"

Gençlerin her alanda çok iyi yetişmesi temennisini dile getiren Kurum, şöyle konuştu:

"Üniversite sürecinde bizim İSMEK'lerimiz vardı, biliyor musunuz orayı? İSMEK'leri kapattılar. Onları biz yeniden 39 ilçede çok daha etkin bir şekilde açacağız. Bu arkadaşlarımız kendi meslek dallarıyla alakalı İstanbul'a hizmet verecekler. Bizim İSMEK kurslarımızda eğitim alacaklar ve aldıkları hem üniversitedeki eğitimle birlikte vatandaşlarımıza, mesela ilkokula giden çocuklara, orada sınava girmeye çalışan arkadaşlarımıza ders verecekler veya bir yazılım, bilgisayar mühendisliğinde okuyan kardeşimiz genç bir yavrumuza yazılım eğitimi verecek. Tarih bölümünde okuyan kardeşimiz tarihi anlatacak veya bu meslek dallarının eğitiminin dışında biz gençliğimize yarı zamanlı çalışma imkanları sunacağız. Yani okuldan kalan vaktinizde eğer çalışmak isterseniz sizi İstanbullularla buluşturacağız. İstanbulluların hepsi yani İstanbul'da yaşayan herkes istiyoruz ki bir birlik, beraberlik, bütünlük içinde çalışsın. Yani genciyle, yaşlısıyla, toplumun tüm kesimleri el ele versin. Bu alanda yapacağınız hizmetler karşılığında çalışacağınız parttime sürelerde saatliği 200 lira olmak üzere size orada harçlık mahiyetinde ev ekonominizi güçlendirmeniz maksadıyla destek olmuş olacağız."

Editör: UHA HABER MERKEZİ