İki ülke arasındaki gerilim bölgedeki tansiyonu yükseltirken,yeni bir gelişme yaşandı. ABD, askeri üsse yapılan saldırının ardından misilleme yapmaya hazırlanıyor. ABD'li bir yetkili yaptığı açıklamada, İran milislerine saldırı için geri sayımın başladığını ifade etti. Gelen son dakika haberine göre; ABD, Deyrizor’da İran’a bağlı gruplara hava saldırısı düzenledi.

ABD ile İran arasında tansiyon yükseliyor. Geçtiğimiz günlerde Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen don saldırısında 3 ABD askeri hayatını kaybetmiş, 25 asker de yaraalnmıştı. ABD Başkanı Joe Biden olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, İran'ı hedef göstermişti.

Bölgede tansiyonu yükselten bir gelişmenin ardından ABD'nin İran'a misilleme hazırlığında olduğu bildirildi.

"GERİ SAYIM BAŞLADI"

ABD'li yetkili bir yetkili yaptığı açıklamada, "İran milislerine saldırı için geri sayım başladı. Operasyonun sıfır saatine çok yakınız." ifadelerini kullandı.

İRAN'A BAĞLI GRUPLAR HEDEF ALINDI

Gelen son dakika haberine göre; ABD, Deyrizor'da İran'a bağlı gruplara hava saldırısı düzenledi.

ABD ÜSSÜNE DRON SALDIRISI: 3 ÖLÜ, 40'TAN FAZLA YARALI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) 29 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, Ürdün'ün kuzeydoğusundaki bir üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 40'tan fazla askerin de yaralandığını açıkladı.

Mutfaklardaki yeni tehlikeye dikkat! Bomba gibi patladı Mutfaklardaki yeni tehlikeye dikkat! Bomba gibi patladı

ABD medyasında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu öne sürülürken, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana üslere düzenlenen 158'den fazla saldırıda ilk kez ABD askerlerinin öldüğü vurgulandı.

BİDEN İRAN'I HEDEF GÖSTERMİŞTİ

CENTCOM'un açıklamasını yalanlayan Ürdün hükümeti ise saldırının kendi topraklarında değil, Suriye tarafındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini duyurdu. ABD askerlerinin konuşlandığı Tenef Üssü, Suriye- Irak-Ürdün üçgeninde yer alıyor.