Aile ve Gençlik Fonu üzerinden yeni evlenen çiftlere verilmeye başlanan krediye başvurular aile.gov.tr ve e-Devlet üzerinden yapılıyor.

KREDİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İsrailli bakanın Türkiye'ye yönelik iftirasına sert tepki: Hayal ürünü İsrailli bakanın Türkiye'ye yönelik iftirasına sert tepki: Hayal ürünü

Krediye başvuran adaylarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak, depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirlerin toplamının iki asgari ücretten fazla olmaması, başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması, bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etme şartları aranıyor.

22 GÜNDE 4 BİN 815 BAŞVURU

Başvuruların 15 Şubat'ta açılmasının ardından evlenecek gençlerin krediye ilgisi oldukça yoğun oldu. 22 günde toplam 4 bin 815 çift başvuruda bulundu. Şartları karşılayan çiftlere kredinin verilmeye başlanacağı tarih ise henüz açıklanmadı.