Karşılaşma sonrasında yaşanan olayları şiddetle kınayan Fenerbahçe yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çağrıda bulunarak sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Derbi Gerginliği Denilerek Geçiştirilemez
Fenerbahçe’nin resmi kanallarından yapılan açıklamada, mücadelenin ardından futbolculara yönelik gerçekleşen fiziki ve sözlü saldırıların kabul edilemez olduğu vurgulandı. "Derbinin rekabeti ve gerginliği, hiç kimseye futbolcularımıza saldırma hakkı vermez" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dün akşam oynanan derbi karşılaşmasında futbolcularımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kerem Aktürkoğlu’na yönelik sözlü saldırıyla başlayan, Galatasaray analiz ekibinden Serhat Doğan’ın Matteo Guendouzi’ye saldırısıyla tırmanan ve Abdülkerim Bardakcı’nın futbolcumuzun saçını çekmesiyle devam eden olaylar kabul edilemez. Yaşananlar, 'derbi gerginliği' denilerek geçiştirilemez."
Sorumlular Hakkında Gerekli Yaptırımlar Uygulanmalı
Türk futbolunun sükûnete en çok ihtiyaç duyduğu dönemde rakip takım mensuplarının provokatif tutum sergilediği belirtilen açıklamada, galip gelen bir ekibin misafirperverliğine yakışmayan bu eylemlerin cezasız kalmaması gerektiği ifade edildi. Kulüp, olaylara karışan herkesin eksiksiz biçimde incelenmesini ve ayrım gözetilmeksizin disiplin mekanizmalarının işletilmesini talep etti.
Sahada Neler Yaşandı?
Karşılaşmanın son düdüğünün çalmasının ardından saha içi bir anda karışmış, Fenerbahçeli Kerem Aktürkoğlu ile rakip oyuncular arasında gerginlik çıkmıştı. Güvenlik güçleri ve diğer futbolcuların araya girmeye çalıştığı anlarda Archie Brown ile Abdülkerim Bardakcı arasında fiziksel münakaşa yaşanmış, tarafların güçlükle ayrılması ve sarı-lacivertli ekibin soyunma odasına gitmesiyle olaylar yatıştırılmıştı.



