TGRT Haber’de yayınlanan Gündem Özel programına katılan Emekli Kurmay Albay Dr. Çağlar Özer, İsrail’in bölgedeki agresif politikaları, ABD’nin tutumu ve Türkiye ile olası çatışma senaryolarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
İsrail'in Yönetimi Değişse de Dış Politikası Değişmez
İsrail'deki seçim ve yönetim süreçlerini değerlendiren Özer, hükümet değişikliği olsa dahi dış politikadaki tutumun farklılaşmayacağını belirtti. Gazze ve Lübnan’da yaşanan insani kayıplara değinen Özer, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki veto kararları ve sergilediği tutum sebebiyle ABD yönetimini eleştirdi.
Türk Ordusu Tetikte, Milletimiz Rahat Olsun
Türkiye ile İsrail arasında doğrudan bir askeri temas ihtimalini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin durumunu değerlendiren Özer, şu ifadeleri kullandı: "Kahraman Türk ordusunun ekmeğini yedim, hâlâ da yiyorum. Şu anda silah arkadaşlarım komutanından erine kadar hepsi tetikte. Milletimiz rahat olsun. İsrail şaşırır da Türkiye ile fiziki temasa girecek bir çılgınlık yaparsa, 'NATO üyesi olan bir ülkeye füze atayım, Türkiye’yi karşıma alayım' derse 24 saat sonra İsrail’in coğrafyası değişir. Türk komutanları gider, Tel Aviv’de sabah kahvesini içer."



