Türkiye genelinde Kurban Bayramı idrak edilmeye hazırlanırken, siyasi liderlerin tebrik ve gündem odaklı mesajları Ankara kulislerinde hareketlilik yaratmaya devam ediyor. Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, resmi "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı yazılı açıklamada, ülkenin sosyo-ekonomik tablosuna ve son dönemde yaşanan idari gelişmelere dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Bebek Yoksulluğu Yüzde 50'lere Tırmandı

Mesajına "Bayram arifesinde yüzleşmek zorundasınız" sözleriyle başlayan Ekrem İmamoğlu, Türkiye'deki çocuk ve bebek yoksulluğunun ulaştığı boyutları resmi olmayan ekonomik verilere dayandırarak eleştirdi. Bayramların eski neşesini kaybettiğini savunan İmamoğlu, şu ifadeleri kaydetti:

"Bu ülkenin bayramları artık hüzün ve umutsuzluk dolu! 2017’de yoksulluk çeken bebeklerin oranı %36.8 düzeyindeyken, 2026’da %50’lere tırmanan bir ülke olduk. Son 12 yılda bebek bezinden mamaya tüm temel malzemeler 402 TL’den 6680 TL’ye yükselmiş. Tam 16 kat. İktidarın 7 milyon bebeğimize açlık ve yoksulluk yaşattığı, anne karnında bile yetersiz beslenmesine sebep olduğu bir Türkiye’yiz artık!"

Tek Derdi Demokrasiye, Adalete Darbe

Açıklamasının devamında iktidarın idari tasarruflarını, üniversite politikalarını ve ana muhalefet partisine yönelik hukuki müdahaleleri hedef alan İmamoğlu, yönetim anlayışına tepki göstererek mesajını şu şekilde tamamladı:

"Ancak doğmamış bebeklerimizi bile ağlatan sarayın tek derdi demokrasiye, adalete darbe: Tek imza ile koca üniversiteyi bir gün ara ile aç - kapa yapmak, ana muhalefete kayyum atamak… Düşün bu milletin yakasından!"

Emekli Maaşları İçin Temmuz Ayı Yeni Formülü Gündemde
Emekli Maaşları İçin Temmuz Ayı Yeni Formülü Gündemde
İçeriği Görüntüle

İmamoğlu'nun kurumsal aday ofisi kanalıyla paylaştığı ve bayram ikliminden ziyade sert bir muhalefet manifestosu niteliği taşıyan bu açıklamaların, önümüzdeki günlerde iktidar kanadından nasıl bir yanıt bulacağı ve siyaset meydanındaki tansiyonu nasıl etkileyeceği yakından takip ediliyor.