Okullar Karakola Çevrilerek Güvenlik Sağlanmaz

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullara yönelik düzenlenen saldırıları değerlendiren Koçyiğit, güvenliğin sadece fiziksel önlemlerle sağlanamayacağını belirtti. Koçyiğit, "Okullarda güvenlik; kameralarla, demir kapılarla veya duvarları yükselterek sağlanmaz. Gerçek güvenliği sağlayacak şey; çocukları bilimsel eğitim imkanına kavuşturmak, yoksulluğu azaltmak ve onlara psikososyal destek sunmaktır. Çocukları geleceksizliğe değil, özgür ve mutlu bir geleceğe hazırlamak hepimizin sorumluluğudur" dedi.

dem-partili

Yasal Adımlar İçin Nisan Ayı Bitmek Üzere

Gazetecilerin "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Koçyiğit, iktidar kanadından yansıyan "Bayram sonrası yasal düzenleme" beklentisinin henüz karşılanmadığını ifade etti. Sürecin kalıcı hale gelmesi için yasa yapma ihtiyacının net olduğunu vurgulayan Koçyiğit, şöyle konuştu:

"Nisan ayının 20'si olmasına rağmen yasal düzenlemelerle ilgili hiçbir gelişme yok. Çeşitli gerekçelerle sürecin geciktirilmesini doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. Bu durum sürece katkı sunmuyor. Sorumluluk almaya, cesaretli olmaya ihtiyaç var."

En Büyük Sorumluluk İktidar Ve Devlette

Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda atılacak adımlarda birincil muhatabın iktidar olduğunu dile getiren Koçyiğit, "Bu barış hepimizin barışıdır ancak esas sorumluluk iktidar ve devlete düşmektedir. Biz onlara sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Umuyoruz ki kısa sürede pozitif gelişmeler olur ve süreci ilerletecek yapıcı tartışmaları doğru bir zeminde yürütebiliriz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kupa Mesaisi İçin Konya Yolcusu: Hazırlıklar Tamamlandı
Fenerbahçe Kupa Mesaisi İçin Konya Yolcusu: Hazırlıklar Tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Koçyiğit, halihazırda kendilerine ulaşan veya paylaşılan yeni bir gelişme olmadığını da sözlerine ekleyerek, siyasi partileri çözüm konusunda inisiyatif almaya çağırdı.