Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye katılan Ankara'nın Haymana İlçe Belediye Başkanı Levent Koç, siyaset gündemine bomba gibi düşen geçiş sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yollarının ayrılma nedenlerini anlatan Koç, "Yaklaşık 6 aydır kendisine ulaşamıyordum" dedi.

Çok Fazla Birikmişlikler Oldu
Katıldığı bir törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, iki yılı aşkın süredir ilçede gecelerini gündüzlerine katarak görev yaptıklarını ve vaatlerinin yüzde 89.6'sını gerçekleştirdiklerini belirtti. Mansur Yavaş'a bugüne kadarki destekleri ve projeleri için teşekkür eden Koç, ayrılık sürecinin arkasındaki gerekçeyi şu sözlerle özetledi:
"Biz yola çıkarken Mansur Bey'le yola çıkmıştık. Ama tabii ki çok farklı olaylar, çok farklı yaşanmışlıklar ve birikmişlikler oldu. Bu birikmişlikler üzerine, gerçekten daha fazla birlikte devam edebilme durumumuz kalmadı. Süreci ilerleyen günlerde madde madde açıklayacağım. Kamuoyu neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyor."
Vatandaşlardan gelecek tepkilere de değinen Koç, sürecin detaylarını ve kendisini bu çizgiye getiren nedenleri izah ettiğinde, hemşehrilerinin kendisine hak vereceğinden emin olduğunu dile getirdi.
El Öpme Muhabbeti Öyle Değil, En Büyük Sıkıntı Ulaşamamaktı
AK Parti'ye geçişi öncesinde Mansur Yavaş ile gerçekleştirdiği son görüşmeye de açıklık getiren Levent Koç, kamuoyunda yer alan iddiaları yalanladı. Görüşmenin detaylarını aktaran Koç, şunları söyledi: "O çok meşhur 'elini öptü' muhabbeti öyle değil. Başkanımız zaten tabiatı itibariyle elini öptürmez. Kendisini ziyaret ettiğimde sadece en büyük sıkıntımız olan şu soruyu sordum: 'Yaklaşık 6 aydır ben size ulaşamıyorum. Size benim ilçe başkanım ulaşıyor, meclis üyem gelip iki buçuk saat makamınızda durabiliyor. Ben belediye başkanı olarak size neden ulaşamıyorum?' Bu soruya cevap aradım. Mansur Başkan'dan çok farklı bir cevap aldım. Bana 'Bakan Bey'e gittiğinden haberdar etmedin' dedi. Oysaki ben Bakan Bey'e üç gün öncesinde gitmiştim zaten, asıl gerekçe bu değildi."
Başkan Koç, kimseyi kırmadan, dökmeden ve rencide etmeden, haklının hakkını teslim ederek gerekli tüm izahatları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.





