Partinin mevcut gidişatından ve Genel Başkan Özgür Özel’in kriz yönetimi stratejisinden memnun olmayan 20 CHP'li milletvekilinin Ankara'da gizli bir yemekte bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığını açıklandı.
Son dönemde CHP'li belediyelere yönelik peş peşe açılan soruşturmalar ve operasyonlar, parti içi muhalefeti harekete geçirdi.Ana muhalefet partisinde liderlik ve yönetim tarzına yönelik ciddi çatlakların oluştuğunu gözler önüne serdi.
Parti Anafora Sürükleniyor
Parti içindeki pek çok ismin CHP'nin yıpratıcı bir sürecin içine itilmesinden derin rahatsızlık duyduğunu belirtti. Edinilen bilgilere göre, çoğunluğu mevcut milletvekillerinden oluşan 20 kişilik bir grup, Ankara’da acil bir yemek organize etti. Toplantıda şu eleştirilerin öne çıktığı iddia edildi:
-
Mevcut tablonun CHP kurumsal kimliğine ve seçmen algısına çok ciddi zararlar verdiği,
-
CHP Genel Merkezi’nin ve Genel Başkan Özgür Özel’in yaşanan krizlere karşı etkili, koruyucu ve proaktif bir strateji üretemediği,
-
Partinin bu girdaptan kurtarılması için acilen ortak bir akıl ve yeni bir yol haritası bulunması gerektiği vurgulandı.
Ankara'dan Sonra İstanbul'da da Kritik Randevu
Parti içindeki hareketliliğin Ankara ile sınırlı kalmayacağı belirtilirken , pazar günü için daha geniş kapsamlı bir buluşmanın sinyali verildi. Siyasetin sıcak gündemine oturan yeni takvime göre; pazar günü saat 13.00’te, CHP’nin deneyimli ismi Gürsel Tekin’in koordinasyonunda İstanbul İl Başkanlığı’nda benzer içerikli bir toplantı daha gerçekleştirilecek.


