Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Teşkilatı'nda sular durulmuyor. Genel merkez tarafından İzmir İl Başkanlığı görevinden alınan Çağatay Güç'ün ardından koltuğa eski Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün atanması, parti binasında büyük bir güç savaşına ve "çiçek" gerginliğine sahne oldu.
Kimden Bu Çiçekler Sorusu Fitili Ateşledi
Atama kararının ardından devir teslim sürecinin sancılı geçeceği tahmin edilen il binasında, bugün adeta bir kıvılcım yetti. Yeni İl Başkanı Utku Gümrükçü’ye tebrik ziyaretinde bulunmak ve destek vermek amacıyla parti binasına gelen CHP’liler ile görevden alınan eski başkan Çağatay Güç’e sadık kalan ve binada nöbet tutan grup karşı karşıya geldi. Gerginliğin tırmandığı o anlar ise şu diyalogla başladı:
Yeni yönetimi destekleyen Yetkin Er’in elindeki tebrik çiçeklerini gören eski yönetim yanlıları, sert bir tonla “Kimden bu çiçekler?” sorusunu yöneltti. Er’in “Yeni başkanımız Utku Gümrükçü için” yanıtını vermesi üzerine iki grup arasında ağız dalaşı ve fiziki itişmeler yaşandı.
Gerginlik Sokak Taştı: Binayı Terk Ettiler
Yumruklaşmaya ramak kalan tartışmanın parti içinde daha fazla büyümesini ve kamuoyuna kötü bir görüntü verilmesini engellemek isteyen yeni başkan Utku Gümrükçü destekçileri, çiçekleri de alarak il binasının dışına çıkmak zorunda kaldı.Genel merkezin atama kararına direnen eski il yönetimi destekçilerinin binadaki bekleyişi sürerken, İzmir CHP'de suların nasıl durulacağı ve resmi devir teslimin ne zaman yapılacağı ise büyük bir merak konusu.



