İslam Memiş’ten Ezber Bozan Yatırım Analizi
İslam Memiş’ten Ezber Bozan Yatırım Analizi
İçeriği Görüntüle

Uluslararası para tüzükleri, merkez bankalarının fiziki rezerv politikaları ve küresel emtia envanterleri kapsamında; yatırım araçlarının kaza kırım ve yükseliş trendleri siber paneller üzerinden yakından takip ediliyor. Orta Doğu odaklı jeopolitik belirsizlikler ve küresel enflasyon sirkülasyonu gölgesinde yön arayan altın piyasasına dair, ünlü Finans Analisti İslam Memiş'ten sivil ve kurumsal yatırımcıları yakından ilgilendiren makro açıklamalar geldi.

Haftayı İkiye Ayıracağız: Perşembeden Önce Ve Sonra

Haber Global kurumsal canlı yayın ağında siber ve fiziki piyasa dinamiklerini yorumlayan İslam Memiş, Haziran ayının ilk haftası itibarıyla oldukça yoğun bir ekonomik veri ajandasının işletileceğini duyurdu. İç piyasada enflasyon rakamlarının, dış piyasada ise ABD tarım dışı istihdam verisi ile işsizlik oranlarının tescilleneceği cuma gününe işaret eden Memiş, şu tüzük analizini paylaştı:

"Haziran ayı genel itibarıyla finansal parametreler için çok yoğun geçecek. Bizim için bu hafta cuma günü kritik bir dönüm noktasıdır. Hem içerideki enflasyon envanterini hem de ABD siber istihdam raporlarını aynı gün takip edeceğiz. Bu nedenle haftayı kurumsal olarak perşembeden önce ve perşembeden sonra olmak üzere ikiye ayıracağız. Trump cephesinden gelen manipülasyon söylemleri ve savaş belirsizliği süreci Temmuz ayına kadar uzatabilir. Belirsizlik sirkülasyonu sürdükçe petrol, altın ve gümüş envanterlerinde geniş bant aralığındaki dalgalanmalar geçerliliğini koruyacaktır."

Yükseliş Yönlü Beklentimi Revize Etmedim

Küresel ölçekteki büyük yatırım şirketlerinin siber raporlarında aşağı ve yukarı yönlü sürekli revizeler yaptığını belirten İslam Memiş, kendisinin makro yükseliş trendi beklentisinde herhangi bir kaza kırım geri adımı atmadığını vurguladı. Ons altının kısa vadede 4400 - 4800 dolar aralığında dalgalanabileceğini ifade eden Memiş, uzun vadede merkez bankalarının fiziki alımları, küresel büyüme tahminlerinin aşağı çekilmesi ve yüksek enflasyon parametrelerinin altın tarafını tescilli olarak desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti.

Gram Altın İçin Ağustos Ayında 8000 TL Öngörüsü

Bugüne kadar ons altının siber emir bloklarını takip eden gram altın envanterinde, yılın ikinci yarısı itibarıyla radikal bir lojistik değişim beklediğini aktaran ünlü analist, iç piyasaya dair şu tahmini paylaştı:

"Yılın ikinci yarısında gram altın sadece onstan değil, dolar kurunun da vereceği makro destekle yeni bir yükseliş trendine girebilir. Temmuz ve Ağustos periyotlarında, özellikle de Ağustos ayında tekrar 8000 TL seviyesinin üzerine yerleşen ve orada tescillenen bir gram altın envanteri karşımızda olabilir. 2026 yılında yatırımcıların iki temel lojistiğe ihtiyacı var: Güçlü bir psikoloji ve iyi bir finansal okuryazarlık. Sabredenler uzun vadeli stratejinin meyvesini toplayacaktır."

Gümüş Piyasasında Yıl Sonu Hedefleri Netleşti

Endüstriyel metaller ve gümüş envanterindeki baskılanmaların birer "toplama süreci" olduğunu savunan Memiş, gümüşün ons fiyatında yıl sonu hedefinin 96 dolar olduğunu ilan etti. Halihazırda gramı 112 TL, onsu ise 76 dolar seviyesinde tescillenen gümüş için konuşan Memiş, gram tarafında yıl sonuna kadar 145 - 150 lira seviyesini öngördüğünü, metal grubunda yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağını sözlerine ekledi.