Türkiye, Akdeniz ve Ege sınırında rüzgarın tetiklediği korkunç bir orman yangını felaketiyle mücadele ediyor. Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Korubükü köyü yakınlarında tarım alanında yangın çıktı. Yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

ALEVLER DEREYİ AŞIP ANTALYA SINIRINA GEÇTİ
Saklıkent Kanyonu'na yakın bir noktada çıkan yangın, kuzeyden esen şiddetli rüzgarla birlikte kanyondan gelen dereyi aşarak Antalya Kaş sınırlarında kalan ormanlık alana geçti. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalelerini sürdürüyor.

SAKLIKENT KANYONU KAPATILDI
Yangının ilerlediği güzergahın, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Muğla-Antalya sınırındaki dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu'na çok yakın bir noktada bulunması, yetkilileri harekete geçirdi. Bölgede yaşanabilecek olası bir facianın önüne geçebilmek adına, Saklıkent Kanyonu'nun tedbir amaçlı geçici olarak ziyaretçilere kapatıldığı açıklandı.

DEV FİLO SAHADA
Orman Genel Müdürlüğünün ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan paylaşımda, "4 uçak, 15 helikopter, 72 arazöz, 6 iş makinesi, 450 personel ile Muğla'nın Seydikemer ilçesinde orman dışı alanda başlayan ve Antalya'nın Kaş ilçesine sıçrayan yangına müdahale ediyoruz. Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" bilgisi verildi.



