Mübarek ramazan ayına sayılı günler kala çarşı ve pazardaki hareketlilik artarken, vatandaşın gündeminde "geçim derdi" yer alıyor. Uygur Haber Ajansı (UHA) muhabirlerinin sokaktaki nabzı tuttuğu röportajlarda, halkın ramazan ayını büyük bir ekonomik yükle karşıladığı görüldü.
Fiyatlar Uçuşta
Pazar alışverişine çıkan birçok vatandaş, temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları nedeniyle ramazan hazırlığı yapamadıklarını belirtti. Özellikle et, süt ürünleri ve bakliyat fiyatlarındaki yükselişin iftar sofralarını kısıtlı hale getirdiğini ifade eden emekli bir vatandaş, şu sözlerle durumunu özetledi:
"Eskiden ramazan gelmeden önce kilerimizi doldururduk, eş dostla büyük sofralar kurardık. Şimdi ise sadece en temel ihtiyaçları, o da gramla alabiliyoruz. Ramazan’ın maneviyatı baki ancak sofralarımız bu yıl maalesef çok buruk."
Esnaf ve Vatandaş Aynı Dertten Muzdarip
Sadece alıcılar değil, satıcılar da durumun vahametine dikkat çekiyor. Müşterilerin fiyat sormaktan ileriye gidemediğini belirten çarşı esnafı, satışların önceki yıllara oranla ciddi şekilde düştüğünü vurguladı. Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve temel gıda ürünlerinde fiyat sabitlemesine gidilmesini talep ediyor.
Dayanışma Ruhuna Vurgu
Ekonomik darboğaza rağmen ramazan ayının birleştirici gücüne tutunan vatandaşlar, komşuluk ve dayanışma ruhunun bu zor günlerde daha fazla önem kazandığını ifade etti. "Soframızda et olmasa da huzurumuz olsun" diyen pek çok kişi, bu sürecin bir an evvel iyileşmesini temenni ediyor.





