Televizyon ekranlarında yayınlanan Survivor ve Oryantal Star gibi popüler yarışma programlarıyla adını geniş kitlelere duyuran 1981 doğumlu Didem Ceran, son dönemde yaptırdığı radikal estetik müdahalelerle gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz şubat ayında Güney Kore'ye giderek yaklaşık 15 saat süren son derece kapsamlı bir ameliyata giren ünlü isim, adeta bambaşka bir görünüme kavuşmuştu. Derin plan yüz germe, göz çevresi estetiği, dudak şekillendirme ile çene ve yüz hatlarına yönelik ağır cerrahi işlemlerin uygulandığı bu sürecin ardından yüzünde ciddi şişlikler oluşan Ceran, iyileşme evresindeki zorlu anlarını takipçileriyle şeffaf bir şekilde paylaşmıştı. Yüz naklini andıran bu büyük değişimin fiziksel yükünü taşımaya çalışan ünlü isim, tedavinin son aşamalarından biri olarak planlanan düzeltme müdahalesi için yeniden ameliyat masasına yatmak zorunda kaldı.
Hastane Odasında Gözyaşlarına Boğuldu
Revizyon adı verilen düzeltme ameliyatı için tekrar Güney Kore'de tıp merkezinin yolunu tutan Didem Ceran, operasyonun hemen ardından hastane odasından oldukça sarsıcı bir video yayınlayarak durumunun ciddiyetini gözler önüne serdi. İyileşme sürecinin yarattığı fiziksel ve psikolojik tahribatın izlerini taşıyan görüntülerde, ünlü ismin konuşmakta büyük güçlük çektiği ve yoğun ağrılar içinde kıvrandığı net bir şekilde gözlemlendi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ceran, yaşadığı sürecin dışarıdan bakıldığında sıradan bir estetik müdahale gibi algılandığını, oysa aylardır çok büyük bir yaşam ve sağlık mücadelesi verdiğini vurguladı. Sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine seslenen fenomen ismin çaresizlik içindeki bu halleri, sevenlerini derinden üzerken dijital platformlarda da estetik operasyonların risklerine dair geniş çaplı bir tartışmanın fitilini ateşledi.
Sağlık Ekibine Hukuk Mücadelesi Başlatacağını Duyurdu
Çektiği videoda sadece bozulan sağlığından ve çektiği acılardan bahsetmekle kalmayan Didem Ceran, tedavisini üstlenen cerrahlara karşı da zehir zemberek ifadelerle yüklendi. Kendisini bu hale getiren hekimlere hakkını asla helal etmediğini belirten eski yarışmacı, yaşadığı mağduriyetin peşini bırakmayacağının altını çizdi. Bütün doktorların kendisini mahkemeye verebileceğini belirten Ceran, asıl hukuk savaşını kendisinin başlatacağını ve bu tıbbi süreci İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacağını kamuoyuna duyurdu. Cerrahların yaptıkları hataları telafi etmek yerine, gerçekleri yüksek sesle dile getirdiği için kendisini cezalandırmaya çalıştıklarını iddia eden ünlü isim, doktorların yeni kurbanlara ihtiyaç duydukları için böyle bir baskı politikası izlediklerini öne sürerek tıp dünyasını hedef alan son derece ağır suçlamalara imza attı.




