Müjde Değil, Erteleme İtirafı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın projeye dair açıklamalarını "müjde" olarak nitelemesini gerçekçi bulmadığını belirten Suiçmez, yeni planlamanın Trabzon’un demiryolu hasretini on yıllarca daha uzatacağını savundu. Suiçmez, projenin henüz etüt aşamasında olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Erzincan-Trabzon hattının Samsun-Sarp projesine dahil edilmesi, Trabzon’un 100 yıllık rüyasının bir 30 yıl daha rafa kaldırılması demektir. 2026 yılında ancak etüt projesi teklif edilecek olan, yapımı on yıllar sürecek ve maliyeti 30 milyar doları bulacak bir proje ile Trabzon halkını avutamazsınız."

Seçim Öncesi Siyasi Bir Hamle

Projenin ekonomik ve teknik zorluklarına dikkat çeken Suiçmez, iktidarın bu adımını "stratejik bir manevra" olarak değerlendirdi. CHP’li vekil, açıklanan planın arkasında yatan asıl sebebin, AK Parti’nin yaklaşan seçimlerde "Trabzon’a demiryolunu getiremeyen iktidar" damgasından kurtulma çabası olduğunu ileri sürdü.

AK Parti’den “Umut Hakkı” Açıklaması
AK Parti’den “Umut Hakkı” Açıklaması
İçeriği Görüntüle

Sibel Suiçmez, Trabzon’un artık vaatlerle değil, somut ve hızlı adımlarla demiryoluna kavuşması gerektiğini belirterek konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.