İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Arnavutköy'de ise dolu yağışı etrafı beyaza bürüdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte salı öğle saatlerine kadar çoğunlukla karla karışık yağmur şeklinde etkili olması beklenen yağışların, kısa süreli kuvvetlenerek ani kar sağanakları şeklinde de görülebileceği uyarısında bulundu.

İstanbul'da beklenen kar yağışı aralıklarla kendini göstermeye başladı. Pendik, Kartal, Tuzla, Sultanbeyli ve Ataşehir'de aralıklarla sulu kar yağarken Ümraniye'nin yüksek kesimleri ile Üsküdar Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı etkisini gösterdi.

Kar yağışının görüldüğü bölgelerde görüş mesafesinin de düşmesiyle sürücüler trafikte daha dikkatli araç kullandı. TEM oto yolu ve D-100 kara yolunda araç yoğunluğu meydana geldi. 

İstanbul'da kar yağışı ve dolu etkili oluyor! AKOM'dan uyarı geldi: Salı günü öğleye kadar...

Arnavutköy'de dolu yağışı etkili oldu

Arnavutköy'de öğle satlerinde dolu etkili oldu. Kısa süreli, ancak şiddetli yağan dolu beyaz örtü oluşturdu. Yağışların, salı sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

AKOM'dan İstanbullulara uyarı

Bitcoin'in fiyatı ABD’deki veri sonrası yükseldi Bitcoin'in fiyatı ABD’deki veri sonrası yükseldi

AKOM'dan yapılan açıklamada, kentte dün akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kısa süreli kuvvetli kar yağışı geçişlerinin etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, gece boyunca aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle Silivri ve Çatalca'nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 2 ila 5 santimetre olarak ölçüldüğü, yağışların bugün de devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

İstanbul'da kar yağışı ve dolu etkili oluyor! AKOM'dan uyarı geldi: Salı günü öğleye kadar...

Bugün öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası'nın batısında kalan Arnavutköy, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece ilçeleri ile Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerindeki Çekmeköy, Şile ve Beykoz ilçelerinde kar yağışı geçişlerinin yaşanmasının tahmin edildiği anlatılan açıklamada, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı kaydedildi.Açıklamada, yarın öğle saatlerine kadar görülecek yağışların çoğunlukla karla karışık yağmur şeklinde etkili olacağı, ancak kısa süreli kuvvetlenerek gök gürültüsü ve şimşek hadiseleri ile ani kar sağanakları şeklinde de görülebileceği uyarısında bulunuldu. İBB'nin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldığı bildirildi.