LGS yaklaşırken, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi, stres seviyelerinin azalması ve konsantrasyonlarının yüksek olması adına büyük önem arz etmekte. Peki LGS öncesi beslenme nasıl olmalı? LGS öncesi yapılması gerekenler nelerdir? Velilere verilen tavsiyeler ve öneriler ne yönde? Uzman Diyetisyen Sedef Aksu merak edilenleri yanıtladı.

"CEVİZ TÜKETİLMELİ"

Sınav döneminde öğrenciler için beslenmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Aksu, "Beslenmeleri başarı ve performanslarını oldukça etkiliyor. Beslenmelerinde öncelikle sağlıklı, çiğ ve yağlı tohumlar yer vermeleri gerekiyor, özellikle cevizi hafızayı güçlendirici etkisinden dolayı muhakkak tüketmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER NASIL BESLENMELİ?

ÖSYM'den açıklama! KPSS Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz'da yapılacak ÖSYM'den açıklama! KPSS Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz'da yapılacak

Meyve tüketiminin de gerekli olduğunu dile getiren Aksu, "C vitamini içeren portakal, kivi gibi meyveleri öneriyoruz. Bu meyveler hem bağışıklıklarını dengelemek adına hem de daha sağlıklı beslenmeleri açısından oldukça önemli. Meyve tüketimi enerji verdiği gibi öğrencilerin konsantrasyonlarını yüksek seviyeye çıkartmalarını sağlayacaktır." İfadelerini kullandı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ