İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki gözde tatil beldesi Şile'de, hafta sonunu fırsat bilerek serinlemek isteyen vatandaşlar kötü bir sürprizle karşılaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler ve hava tahmin raporları neticesinde, bölgede etkili olması beklenen olumsuz hava şartları ile denizdeki yüksek dalga oluşumu yetkilileri acil olarak harekete geçirdi. Şiddetli rüzgar ve tehlikeli boyutlara ulaşan kuvvetli akıntı riski sebebiyle, ilçe genelindeki birçok sahilde denize girmek geçici bir süreliğine durduruldu.

Yasak Kararı Saat 11.00 İtibarıyla Uygulamaya Konuldu

Şile Kaymakamlığı tarafından alınan kritik tedbir kararı, 5 Temmuz sabahı saat 11.00 itibarıyla resmi olarak yürürlüğe girdi. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde hayata geçirilen bu uygulama ile vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve olası boğulma vakalarının önüne geçilmesi hedeflendi. Alınan karar doğrultusunda, ilçe sınırları içerisinde bulunan Ayazma Plajı ile Ağva Merkez Plajı dışındaki bütün sahil şeridinde suya girmek tamamen yasaklandı. Hafta sonu tatilini deniz kenarında geçirmek umuduyla çevre illerden ve İstanbul'un farklı ilçelerinden Şile'ye akın eden çok sayıda vatandaş, sahil girişlerinde karşılaştıkları yasak kararıyla planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

İstanbul'da 4 Temmuz Gündemi: Köprü ABD Bayrağı Renkleriyle Aydınlatıldı
İstanbul'da 4 Temmuz Gündemi: Köprü ABD Bayrağı Renkleriyle Aydınlatıldı
İçeriği Görüntüle

Açık Kalan Plajlarda Adım Atacak Yer Kalmadı

Kaymakamlığın yayımladığı kararname sonrasında, denize girilmesine izin verilen yegane noktalar olan Ayazma Plajı ve Ağva Merkez Plajı, tatilcilerin yoğun akınına uğradı. Diğer sahillerin güvenlik gerekçesiyle kapatılması, deniz keyfi yapmak isteyen tüm kalabalığın mecburen bu iki bölgede toplanmasına yol açtı. Normal günlerdeki ziyaretçi sayısının çok üzerinde bir insan sirkülasyonuna sahne olan plajlarda, adeta adım atacak yer kalmadı. Yetkililer, kalabalığın aşırı derecede yoğunlaştığı bu bölgelerde cankurtaran sayılarını artırırken, vatandaşlara yönelik güvenlik uyarılarını da sahil şeridi boyunca aralıksız sürdürdü.

Can Güvenliği İçin Tedbirlere Uyulması Şart

Şile Kaymakamlığı, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı resmi açıklamada, meteorolojik verilerin ciddiyetine dikkat çekti. Dalga yüksekliğinin tehlikeli seviyelere ulaşması nedeniyle alınan bu kısıtlama önleminin gün sonuna kadar titizlikle uygulanacağı vurgulandı. Yetkililer, vatandaşlardan kendi can güvenliklerini tehlikeye atacak inatçı hareketlerden kaçınmalarını ve denize girilmesi yasaklanan bölgelerden kesinlikle uzak durmalarını rica etti. Emniyet güçleri, zabıta ekipleri ve cankurtaranların da sahil şeridi boyunca sürekli devriye gezerek yasağa uymayanları uyardığı bildirildi.