Türkiye, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında gerçekleştirilen saldırıyla sarsıldı. Kar maskeli ve gözlüklü iki saldırgan, ayin sırasında kiliseye girdi. Önce kapıyı açıp içeri aldıkları Tuncer Murat Cihan adlı bir vatandaşı öldüren saldırganlar ardından etrafa peş peşe ateş etti.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yeni detaylar elde edildi.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

50 milyon TL değerinde altın ele geçirildi: 13 şüpheli gözaltında 50 milyon TL değerinde altın ele geçirildi: 13 şüpheli gözaltında

Buna göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kurduğu 150 kişilik ekip tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. (24) ile Rusya uyruklu D.T.'nin (37) de aralarında olduğu 51 şüpheli, 30'dan fazla adrese düzenlenen baskınla ele geçirildi.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

Şüphelilerin 23'ünün sınır dışı edileceği, 28 şüphelinin ise İstanbul Emniyeti'ndeki yasal işlemlerinin devam ettiği bildirildi.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

3 YILDIR KAÇAKLARMIŞ!

Zanlıların Türkiye'de kaçak olarak bulundukları, Tacikistan uyruklu saldırganın 3 yıldır Türkiye'de olduğu, saldırı öncesinde telefonla irtibatlı oldukları ve terör örgütü DEAŞ sorumluları tarafından telefonla yönlendirildikleri belirlendi.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

ARAÇ 1 YIL KULLANILMAMIŞ!

Saldırganların olaydan önce kiliseye gelerek keşif yaptıkları, ayin gün ve saatini özellikle seçtikleri, saldırı günü ise bölgeye Polonya plakalı bir araçla geldikleri tespit edildi. Bir yıl önce Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen aracı, Türkiye'ye getiren kişinin ise çıkış yaptığı belirlendi.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

ARAÇ 1 YIL KULLANILMAMIŞ!

Saldırganların olaydan önce kiliseye gelerek keşif yaptıkları, ayin gün ve saatini özellikle seçtikleri, saldırı günü ise bölgeye Polonya plakalı bir araçla geldikleri tespit edildi. Bir yıl önce Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen aracı, Türkiye'ye getiren kişinin ise çıkış yaptığı belirlendi. Aracın Türkiye'de bulunduğu süre boyunca kullanıldığına ilişkin bir tespit yapılamadığı öğrenildi. Zanlıların dikkat çekmemek için aracın üzerine reklam yapıştırarak kamufle olmaya çalıştıklarına dikkat çekildi.

Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

Aracın Türkiye'de bulunduğu süre boyunca kullanıldığına ilişkin bir tespit yapılamadığı öğrenildi. Zanlıların dikkat çekmemek için aracın üzerine reklam yapıştırarak kamufle olmaya çalıştıklarına dikkat çekildi.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

O BÖLGEDE DETAYLI ARAMA!

Saldırganların, olayda kullandıkları silahları yol kenarına attıklarını söylemesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detay: Polonya plakalı araçla kamufle olmuşlar!

Polis ekipleri Bahçeköy Kemerburgaz yolunda dedektörler ile arama gerçekleştirdi. Özel harekat polisleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı.