Kayıp İhbarı Korkunç Gerçeği Araladı

Kartal'da yaşayan 58 yaşındaki Gülay Polat'a ulaşamayan oğlu, 4 Temmuz'da emniyete giderek kayıp ihbarında bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, talihsiz kadının son hareketlerini ve iletişim ağını incelemeye aldı:

  • Polat'ın kaybolduğu gün, her sabah birlikte kahvaltı yapıp tekstil atölyesine gittikleri iş arkadaşı Erkan K. ile görüştüğü belirlendi. İfadesi alınan Erkan K., buluşma noktasına gittiğini ancak Gülay Polat'ın hiç gelmediğini iddia etti.

Güvenlik Kameraları 16 Dakikalık Sırrı Çözdü

Asayiş ekipleri, zanlının çelişkili beyanları üzerine bölgedeki tüm güvenlik kameralarını saniye saniye inceledi ve yalanı ortaya çıkardı:

  • Kayıtlarda Erkan K.'nin saat 06.53'te, Gülay Polat'ın ise 07.15'te evinden çıktığı, yolda buluşarak kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan metruk binaların bulunduğu bir sokağa birlikte girdikleri görüldü.

  • Girişten yaklaşık 16 dakika sonra aynı sokaktan sadece Erkan K.'nin hızlı adımlarla ayrıldığı kameralara yansıdı. Zanlının cinayetin ardından evine gidip kıyafetlerini değiştirdiği, ardından iş yerine uğrayıp "çocuklarımı göreceğim" diyerek izin aldığı ve Kocaeli'ne kaçtığı saptandı.

Ceset Yatağın Altında Bulundu: Vahşetin Detayları

Kamera izlerini takip ederek kentsel dönüşüm alanındaki boş binalarda arama başlatan polis ekipleri, metruk bir gecekonduda yatağın altına gizlenmiş halde Gülay Polat'ın cansız bedenine ulaştı. Yapılan ilk adli incelemede vahşetin boyutu gözler önüne serildi:

Talihsiz kadının önce boynunun kırıldığı, ardından olay yerinde bulunan bir kabloyla boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Polat'ın kolundaki altın bilezik ile künyesinin ise zorla alındığı belirlendi.

İtiraf Etti: Altınları Bozdurup Borcumu Ödedim

Emniyetteki çapraz sorguda delillerin önüne konulmasıyla suçunu itiraf eden Erkan K., cinayeti altın gaspı amacıyla işlediğini soğukkanlılıkla anlattı:

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkan K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.