Aksu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çamköy Mahallesi’nde bulunan depolarda gıda denetimi yaptı. Denetimlere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli de katıldı.

Manisa Alaşehir’de Şehit Polisler Anısına Mevlit Ve Lokma Hayrı Yapıldı
Manisa Alaşehir’de Şehit Polisler Anısına Mevlit Ve Lokma Hayrı Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Yapılan kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş tavukların yanı sıra bu tavuklardan üretilmiş ve yeniden paketlenerek satışa sunulmak üzere hazırlanan döner, ciğer, taşlık ve sucuklar ele geçirildi.

2-487

Ürünlerin üzerinde üretim bilgisi ve son kullanma tarihi bulunmuyordu. Ayrıca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan depolara idari ceza uygulandı ve işletmeler mühürlendi.

HALKIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, "Halkımızın içi rahat olsun. Hiç kimse halkın sağlığıyla, çocuklarımızın sağlığıyla oynayamaz. Aksu Belediyesi olarak gıda güvenliği konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

3-352

Zabıta Müdürü Kaan Aydın ise "Çamköy Mahallesi'nde iki işletmeye yönelik denetimlerde, tarihi geçmiş tavuklar ile bu tavuklardan imal edilip yeniden paketlenen ve halk sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atan ürünlere rastladık. Duruma anında müdahale ederek iş yerlerini mühürledik, cezai yaptırım uyguladık ve ürünlerin tamamını imha ettik. Belediye olarak halk sağlığını hiçe sayan işletmelere asla müsamaha göstermeyeceğiz, denetimlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.