Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı.

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, saldırıda yaralanan Fatih Camii imamını hastanede ziyaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Yaralı imamı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim şifalar versin. Rabbim beterinden de korusun" mesajlarını iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorla da konuşarak imam Galip Usta'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

3-152

Bakan Fidan Hamas lideri Heniyye ile görüştü Bakan Fidan Hamas lideri Heniyye ile görüştü

"TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRILMAK İSTENİYORSA MÜSAADE ETMEYİZ"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da İstanbul'da Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yönelik bıçaklı saldırıyı kınadı.

2-211

Kurtulmuş, saldırıyı kınayarak, "Türkiye, geçmiş dönemlerde özellikle milletin ortak değerlerine saldırılar konusunda nice acı hatıraları yaşamış bir ülkedir. Birileri Türkiye'nin sesinin daha gür çıkmasını önlemek için Türkiye'de birlik ve beraberliği ortadan kaldırmak için milletin değerlerine saldırıyı kendileri için bir araç olarak kullanmışlardır. Ümit ederiz ki bu saldırı sadece münferit bir saldırıdan ibaret olsun” ifadelerini kullandı.

KURUM: SALDIRIYI LANETLİYORUM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum ise yaralanan imamı hastanede ziyaret etti.

1-285

Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kurum, “Bu saldırıyı lanetliyorum, kınıyorum. İstanbul’umuzun her sokağında huzuru, mutluluğu hep birlikte kardeşçe yaşama hukukunu güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. İyi günde kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Akşam saatlerinde bu saldırı sebebi ile üzüldük. Üzüntümüzü paylaşmaya geldik. Hocamıza geçmiş olsun dileklerimiz ilettik. Çok şükür kendisi çok iyi. Tekrar İstanbul’umuza, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diliyorum. Sayın cumhurbaşkanımız da hocamızın sağlık durumunu yakından takip ediyor. Çok şükür ikisi de sağlığına kavuşacak, hocalarımızdan bilgi aldık” ifadelerini kullandı.