MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi. Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video doküman, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü saptandı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı tespit edildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

ABD’de sürpriz gelişme: Trump ve Netanyahu görüştü! ABD’de sürpriz gelişme: Trump ve Netanyahu görüştü!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyon düzenlendi 7 şüpheli yakalandı. 2 şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.

7 TUTUKLANMA

Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 şüpheli bugün İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanırken 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ