İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy ve 7 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.
Hazırlanan iddianamede, Mehmet Akif Ersoy’un “suç örgütü kurma ve yönetme”, “yasaklı madde ticareti yapma veya temin etme”, “yasaklı madde kullanımını kolaylaştırma” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlamalarıyla yargılanmasının talep edildiği belirtildi.
İddianamede ayrıca Ersoy hakkında 11 yıl 3 aydan 286 yıl 2 aya kadar hapis cezası istendiği ifade edildi. Dosya, değerlendirilmek üzere İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Soruşturma kapsamında hazırlanan dosyada yer alan iddiaların mahkeme tarafından inceleneceği, yargı sürecinin ise devam ettiği bildirildi. Şüpheliler hakkındaki hukuki sürecin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.


