Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in 2025 yılında evinin havuz motor bölümünde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın 4'üncü duruşması Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Sanık Sayısı 16’ya Yükseldi
Başkan Zeyrek’in vefatıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, inşaata ruhsat veren belediye personeli ile ana dava dosyası birleştirildi. Birleştirilen dava sonucunda tutuksuz yargılanan sanık sayısı 16’ya ulaştı. Duruşmada savunma yapan 6 belediye personeli, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. Sanıklar, görevlerinin sadece belgelerin usule uygunluğunu kontrol etmek olduğunu ve olaya dair herhangi bir ihmallerinin bulunmadığını savundu.
Avukat Karaoğlanlar: Suikast İddiaları Asılsız
Duruşma sonrası açıklama yapan Zeyrek ailesinin avukatı Necibe Karaoğlanlar, sosyal medyada sıkça dile getirilen suikast iddialarına net bir yanıt verdi:
"Dosya kapsamındaki veriler ve mevcut hukuki durum göz önüne alındığında, herhangi bir suikast ihtimali olduğunu düşünmüyoruz. Mahkemeye yansıyan böyle bir hukuki veri de bulunmuyor. Yargılama tüm hassasiyetiyle devam ediyor."
Adalet Yerini Bulacak
Merhum Başkan'ın eşi Nurcan Zeyrek ise sürecin takipçisi olduklarını belirterek, "Başından beri mücadelemize devam ediyoruz. Adalet yerini bulacak, kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
Bilirkişi Raporu Bekleniyor
Hukuki sürecin normal seyrinde devam ettiğini belirten Avukat Karaoğlanlar, davanın seyrini değiştirecek kritik bilirkişi raporunun henüz dosyaya sunulmadığını bildirdi. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi ve dosyadaki verilerin incelenmesi amacıyla duruşmayı 9 Ekim 2026 tarihine erteledi.



