Yurt genelinde etkisini sürdüren sağanak yağışlar, karayollarında ulaşımı aksatmaya ve kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor. Kastamonu’dan gelen son dakika haberi ise yağışlı havalarda dikkatsizliğin ve kayganlaşan yolların ne kadar büyük bir risk oluşturduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Direksiyon Hakimiyetini Kaybedip Bankete Düştü
Olay, Kastamonu'nun Tosya ilçesinden geçen D-100 karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Samsun istikametinde seyretmekte olan bir otomobil, aniden bastıran şiddetli yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, savrularak karşı şeride geçti ve yol kenarındaki bankete düşerek durabildi.
Yardım Melekleri Kazanın Ortasında Kaldı
Yoldan geçen duyarlı vatandaşlar, bankete düşen aracı görünce yardım etmek amacıyla minibüslerini yol kenarında durdurdu. Ancak tam bu sırada aynı istikamette ilerleyen başka bir otomobil de yağışın etkisiyle kontrolü kaybetti.
Karşı şeride geçen otomobil, önce yoldan geçmekte olan bir tıra, ardından da kaza yapan araçtakilere yardım etmek için duran minibüse çarptı.
Facianın Eşiğinden Dönüldü
Birden fazla aracın hurdaya döndüğü ve zincirleme dehşetin yaşandığı olayda şans eseri yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı.
İhbar üzerine olay yerine hızla polis ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekipler, D-100 karayolunda olası başka bir kazayı önlemek adına geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı.
Emniyet güçleri, faciadan dönülen kazayla ilgili geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlattı. Yetkililer, yağışlı havalarda sürücülerin takip mesafesini korumaları ve hız limitlerine uymaları konusunda hayati uyarılarda bulundu.




