Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HAZİNE VE MALİYE BAKAN YARDIMCILIĞINA BEKİR BAYRAKDAR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar atandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında açık bulunan Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Adnan Yılmaz atandı.

Ayrıca, Dışişleri Bakanlığında açık bulunan Dış Politika Plan ve Eşgüdüm Genel Müdürlüğüne, Kosova Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı Vildan Satık görevden alınırken, yerine Pervin Oymak atandı.

TİGEM VE ET SÜT KURUMU YÖNETİMİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne ise Can Atilla atanırken, Vakıflar Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına Suat Faruk Giray atandı. Milli Savunma Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdürlüğüne ise Cüneyt Epcim atandı.

Ayrıca, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Yener Yıldırım görevden alınırken, Yönetim Kurulu Üyeliğine kalan süreyi tamamlamak üzere Göktuğ Bağlı atandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Kutluhan Taşkın atandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan VI. Bölge Müdürlüğüne Mehmet Akif Kaygusuz, IX. Bölge Müdürlüğüne ise Ömer Açıkgöz atandı.

TİCARET BAKANLIĞI

Ticaret Bakanlığında açık bulunan İthalat Genel Müdür Yardımcılığına Tuba Hatipoğlu, Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığına ise Ayşegül Şahinoğlu Yerdeş atandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Selami Yapıcı atanırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ise Ertuğrul Karatay atandı.

İstanbul Sarıyer'de İş Yerine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
İstanbul Sarıyer'de İş Yerine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nda (KVKK) boş bulunan 2 üyelik için, AK Parti’nin adayları Recep Keskin ve Cennet Alas Şekerbay’ın üyeliklere seçilmesi TBMM Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlandı.