Enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan teklif yasalaştı Enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan teklif yasalaştı

Kan donduran olay İstanbul Sultanbeyli'nde yaşandı. Ayşegül B. (29) ve Aydoğan B. (42), çiftinin B.B. (8), H.B. (7), M.M.B. (3) ve T.B. (1) olmak üzere 4 çocukları vardı. Ancak 18 Aralık 2022 günü anne Ayşegül B, minik çocuklara dehşeti yaşattı.

LAVABOYA KİMYASAL DÖKTÜ

Çocuklarıyla evde yalnız olan Ayşegül B. 4 çocuğuyla birlikte banyoya girdi. Annelerinin kendilerini banyo yaptıracağını düşünen 4 minik, kadının lavaboya döktüğü deterjan benzeri zehirli bir madde karşısında ölümle burun buruna geldi. Çocuklar birkaç dakika içinde öksürmeye, ağlamaya ve banyodan çıkmak için annelerine yalvarmaya başladı. Zor nefes alan miniklerin çığlıkları üzerine anne Ayşegül B, başka bir ölüm senaryosunu hayata geçirmeye karar verdi.

İstanbul’da anne dehşeti: Zehirlemek istedi balkondan attı!

İKİ ÇOCUĞUYLA BALKONDAN ATLADI

Banyonun kapısının açılmasıyla rahat bir nefes almayı uman çocuklar, biricik anneleri tarafından bu kez de 'O zaman balkonda atlayacağız' diyerek balkona sürüklendi. O esnada B.B. ve H.B, annelerinden kurtulmayı başararak başka odaya kaçtı. Vicdansız anne ise buna aldırmadan diğer çocukları M.M.B. ve T.B'yi kucağına alarak balkondan atladı.

KURTULAN ÇOCUKLAR DEHŞETİ ANLATTI

Evde kalan iki çocuk korku içinde titrerken eve gelen Aydoğan B, yaşananlar karşısında şoka yaşadı. İddiaya göre balkondan atlayan anne ve beraberindeki iki çocuk hastaneye kaldırıldı. Uzun bir tedavi sürecinin ardından anne ve 2 çocuk hastaneden taburcu oldu.

Baba Aydoğan B, çocuklarını öldürmek isteyen eşinden şikâyetçi oldu. Akıl almaz olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında savcılık, annelerinden kaçıp kurtulan B.B. ve H.B'nin ifadesine başvurdu. Annelerinin kendilerini ve kardeşlerini öldürmek istediğini söyleyen çocuklar, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

İstanbul’da anne dehşeti: Zehirlemek istedi balkondan attı!

HAYATİ TEHLİKE YARATAN KEMİK KIRIKLARI...

Şüpheli anne Ayşegül B. ifadesinde; olayları hatırlamadığını söylerken beraberinde balkondan düşen çocuklar M.M.B. ve T.B. ise yaşlarının küçük olması sebebiyle ifade veremedi. Dosyaya giren doktor raporlarında balkondan düşen anne ve iki çocuğun hayatı tehlike oluşacak şekilde yaralandığı vurgulandı.

4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Soruşturma kapsamında savcılık, şüpheli annenin olay günü mağdur çocuklarını kendisiyle birlikte banyoya kilitleyerek akabinde lavaboya kimyasal madde döküp onların boğulmasını amaçladığını, ardından mağdur iki çocuğuyla birlikte balkondan atladığını açıkladı.

Bu sebeple şüpheli Ayşegül B'ye 'Kendisini savunamayacak yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs' ve 'Çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından her çocuk için ayrı ayrı olmak kaydıyla toplam 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Vicdansız annenin yargılanması İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılacak.